PARIS:  Å reise hjem fra en storbyferie på en søndag er ofte dobbelt så dyrt som på andre ukedager.  Foto: JULIEN HEMIKIAN
PARIS: Å reise hjem fra en storbyferie på en søndag er ofte dobbelt så dyrt som på andre ukedager. Foto: JULIEN HEMIKIANVis mer

14. februar er et godt påskudd for en gave du selv kan ha glede av

Du må bestille nå for å få de beste prisene.

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Flybillettene hjem er ofte dobbelt så dyre på søndager som på de andre ukedagene.

Prøv derfor å unngå å reise hjem søndager om du vil ha en rimelig storbyreise.

Storbyvår Nå kan du få en storbyreise for to personer med fly og hotell i tre netter for under 5000 kroner.

I vårmånedene mars, april og mai koster en storbytur i gjennomsnitt mellom 4000 og 5000 kroner for to.

Valentinsdagen er et godt påskudd for å gi en gave som du selv også får glede av.
  Storbydrømmen Roma, London, Paris er kanskje storbydrømmen for mange som ønsker seg en romantisk ferie.

Det er også disse byene som koster mest å reise til, med et gjennomsnitt på rundt 5000 kroner for flyreise og opphold på trestjerners hotell i tre netter for to personer.

 TALLINN:  Gamlebyen står på Unescos verdensarvliste og er et populært valg for romantisk ferie. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
TALLINN: Gamlebyen står på Unescos verdensarvliste og er et populært valg for romantisk ferie. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN Vis mer

Berlin, Praha og Amsterdam er rimeligere. Her er snittet i vår 4000 kroner for en storbyreise. Dette er også fine vårbyer. I mars trekker blant annet tulipanblomstringen i Nederland tusenvis av turister.

En storbyreise til Riga eller Tallinn er enda rimeligere. Her koster en storbyreise for to i snitt under 3000 kroner i vårmånedene.

Spesielt gamlebyene i Latvia og Estland er gode, hyggelige og romantiske reisemål med høye bymurer og små middelalderrestauranter.
  Vårtur Februar er ikke kjent som den beste storbymåneden. Det er surt og kaldt i de fleste av Europas byer.

Satser du derimot på uteliv innendørs, kan dere velge Reykjavík, som seiler opp til å bli en av vårens hotte storbyreisemål.

De tre beste storbymånedene er mars, april og mai. Perfekt for dem som vil ha en forsmak på sol og varme.

Det gjelder å bestille storbyferien allerede nå for å få de beste prisene.

Mye fri i mai I vår vrimler det av ekstra fridager som passer godt for en storbytur.

LONDON: The London Eye, Big Ben og de røde bussene er et kjent innslag i bybildet. Foto: GEIR BØLSTAD
LONDON: The London Eye, Big Ben og de røde bussene er et kjent innslag i bybildet. Foto: GEIR BØLSTAD Vis mer

1. mai er på en onsdag. Kristi himmelfartsdag kommer torsdag 9. mai, 17. mai faller på en fredag, og 2. pinsedag er i år på mandag 20. mai.

Påsken er også et godt alternativ for en storbyferie, selv om turen da ofte koster mer.

Spesielt i Roma er overnatting dyrt i påskeuka - og ukene før og etter.
  Finn reisen Mange reisearrangører selger storbypakker til en rimelig pris.

Sjekk ut Restplass, Reisefeber, Travellink, Finn, Ticket, ebookers, pluss charterarrangørene Ving, Apollo og Star Tour.

Bestiller du en pakke med fly og opphold hos samme reisearrangør, gjelder Lov om pakkereiser, som gir deg flere rettigheter.

Reisearrangøren er i mye større grad forpliktet til å bistå ved streik og hendelser som for eksempel askeskyen som rammet Island i april 2010.

Like rimelig Du kan finne like rimelige storbyreiser på egen hånd. Det er bare å gå inn på en nettside som sammenlikner flybilletter, som for eksempel flybilligst.com. Her blir de rimeligste reisedatoene oppdatert kontinuerlig.

Også Norwegian og SAS har nå fått gode reisekalendere, hvor du finner de billigste flyreisedatoene. Det kan være mange hundrelapper å spare på å forskyve storbyreisen med bare én eneste dag.

Hotell finner du på for eksempel hotels.com og booking.com.

På denne tiden av året er det mange hoteller som har tilbud, som «bestill tre overnattinger, betal for to». Det får du sjelden i sommerferien.
  Billige dager Mest populært er storbyhelg fra fredag til søndag. Det er også dyrest, om du ikke har bestilt i veldig god tid.

Velger du isteden å reise ut torsdag med hjemreise lørdag, eller utreise lørdag og hjemreise tirsdag, er det lettere å finne billige flybilletter. Midtuke er også billig.

Hva du enn gjør, unngå hjemreise søndag. Da er flybilletten ofte dobbelt så dyr.
  Priseksemplene Priseksemplene i dagens tabell har vi hentet fra restplass no. Flybillettprisene endres daglig, det finnes hundrevis av forskjellige priser hver eneste dag. Vi har sjekket den laveste prisen du må regne med å betale i mars, april og mai.

Restplass har også en reisekalender hvor du selv kan velge både flyavgang og standard på hotellet. Prisene varierer etter hva du velger.

For noen er det viktig med direktefly uten mellomlanding. Det koster ofte litt mer. For andre er hotellstandard eller hotellets beliggenhet viktigere.

Før var både hotell og fly gjerne forhåndsbestemt av reisearrangøren når du bestilte en storbyreise. Nå er det ditt valg.

 REYKJAVIK:  Et besøk på Island avsluttes gjerne med noen timer i Den blå lagune i Grindavik utenfor Reykjavik. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
REYKJAVIK: Et besøk på Island avsluttes gjerne med noen timer i Den blå lagune i Grindavik utenfor Reykjavik. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN Vis mer