Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

143 millioner kroner for en to-roms

Denne leiligheten får boligprisene i Oslo til å blekne.

Avskrekkende boligpriser er ikke fremmed for oss nordmenn. Spesielt ikke i de store byene, hvor prisene i lang tid bare har steget og hvor selv objekter som krever totalrenovasjon går for langt over både takst og prisantydning.

Det koster å skulle bo der hvor mange andre også er på jakt etter hjem, og jo finere nabolag, jo mer betaler du for både adresse og beliggenhet.

Om du synes prisnivået er høyt på Frogner og i Holmenkollen, ja da ville du nok antakeligvis fått bakoversveis om du hadde dukket opp på visning av denne 2-roms leiligheten i Japans hovedstad Tokyo.

Verdens dyreste leilighet Ifølge Daily Mail ble leiligheten, som ligger i den luksuriøse bydelen Minami Azabu i Tokyo, nylig lagt ut for salg hos det internasjonale luksuseiendomsbyrået Sotheby's. Ifølge den engelske avisen er prisantydningen på boligen det høyeste som noensinne er fremsatt for en leilighet som bare har ett soverom.

Men ikke alle to-roms leiligheter er skåret over samme lest. For 143 millioner (1,8 milliarder yen) får du nemlig hele 412 kvadratmeter å boltre deg på.

Naboene består av Tv-kjendiser, filmstjerner og velstående businessmenn.

Penthouseleiligheten, som ligger i 10 etasje av en nokså nybygget boligblokk, selges fullt møblert, og har en terasse med utsikt over den store Arisugawa parken.

FULLT MØBLERT: Leiligheten selges med møbler og inventar. FOTO: Sotheby's International Realty
TRADISJONELT KJØKKEN: Ryotei-kjøkkenet gjør at kokken kan lage mat foran gjestene. FOTO: Sotheby's International Realty
SPESIALDESIGNET: De fleste av møblene er designet spesielt for denne leiligheten av Ceccotti Collezioni. FOTO: Sotheby's International Realty
PLASS TIL SKO: Her har man gjort stas på skoene med en egen skogarderobe. FOTO: Sotheby's International Realty
DYRKJØPT LUKSUS: Her er verdens dyreste 2-roms. FOTO: Sotheby's International Realty
SPISESTUE: Her spiser man mens man nyter utsikten fra 10 etasje over en av Tokyos flotteste parkanlegg. FOTO: Sotheby's International Realty
BAD: Det mangler ikke på plass å boltre seg på her på dette badet. FOTO: Sotheby's International Realty
MODERNE: Japanske interiører er ofte stramme og svært minimalistiske i stilen. Her har man skapt stemning med belysning. FOTO: Sotheby's International Realty

Ifølge Sotheby's Japan, som står for salget av leiligheten, kjøpte eieren leiligheten når den var helt ny, og tilbragte 18 lange måneder med å pusse opp og renovere leiligheten til slik den fremstår i dag.

Unik innredning Men det er ikke bare størrelse, pris og beliggenhet som gjør denne Tokyo-leiligheten unik. Eieren av leiligheten har også sørget for å innrede med både møbler og kunst som du ikke finner andre steder.

I stuen henger et maleri av den kjente japanske kunstneren Hiroshi Senju - som ble malt inne i leiligheten. I tillegg er de fleste av møblene spesialdesignet til nettopp denne boligen av møbeldesigneren Ceccotti Collezioni.

- Leiligheten er møblert med sjeldne og unike møbler som er hentet fra rundt om i verden, står det forklart på nettsiden til eiendomsforvaltningsfirmaet Sotheby's.

Italienske steinfliser og treverk hentet fra samme sted er benyttet på både gulv, vegger og dører gjennom hele boligen.

Kjøkken laget for middagsgjester I den ene delen av spisestuen har eieren fått laget et tradisjonelt Ryotei kjøkken - hvor en kokk kan lage mat og servere gjestene direkte fra koketopp og grill - slik som er standard på mange japanske resturanter.

I tillegg finnes det en mer hverdagslig og avslappet spisestue, hvor man har brukt friske farger på interiør og innredning, noe som umiddelbart gir rommet en mer leken og uhøytidelig stil.

- Alle hvitevarer er av det eksklusive franske merket La Cornue, forklarer Sotheby's om luksusleiligheten de for øyeblikket forsøker å selge.

Soverom Når man har hele 412 kvadratmeter å boltre seg på, sier det seg selv at man kan koste på seg å bruke litt plass på de forskjellige rommene.

KAN VÆRE VERDENS DYRESTE:  Om du nettopp har blitt lotto-mangemillionær, kan kanskje denne leiligheten friste? FOTO: Sotheby's International Realty
KAN VÆRE VERDENS DYRESTE: Om du nettopp har blitt lotto-mangemillionær, kan kanskje denne leiligheten friste? FOTO: Sotheby's International Realty Vis mer

På boligens eneste soverom har man bygget en stor walk-in garderobe, og i tillegg ligger baderommet vegg-i-vegg, hvor du kan nyte en film på din 60-tommers flatskjerm mens du tar kveldsbadet.

Eieren av leilighten har også fått plass til et eget boblebadekar, som ligger hevet over gulvnivå, slik at man kan nyte utsikten over parken utenfor.

Ikke spart på noe I gangen på leiligheten har man montert store skapdører som skjuler et gigantisk skoskap - hvor man har plass til hele 200 par med sko.

Men ifølge eiendomsmeglerne er det takhagen som er selve fokuspunktet med hele boligen, og et grøntområde man har utsyn til fra nesten alle rom i leiligheten.

- Korridoren som løper langs med takhagen er ment å være et sted hvor både beboere og gjester kan slappe av og nyte utsikten av det sjarmerende grøntområdet, forklarer Japan Sotheby's International Realty på sin nettside.

Les også: Stavanger ga mest igjen på boliginvesteringen
Skal du ha smalere hus må du sove oppreist
Hjelp, vi fødte på ferie!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

DYRKJØPT LUKSUS: Her er stua. FOTO: Sotheby's International Realty
DYRKJØPT LUKSUS: Her er stua. FOTO: Sotheby's International Realty Vis mer
TRANGT OM PLASSEN: Det er mange som skal bygge og bo i Tokyo - sånt blir det dyre leiligheter av. Skjermdump fra Google Maps
TRANGT OM PLASSEN: Det er mange som skal bygge og bo i Tokyo - sånt blir det dyre leiligheter av. Skjermdump fra Google Maps Vis mer
TAKHAGE: I millionbyen Tokyo kan det være greit å ha sin egen lille grønne lunge. FOTO: Sotheby's International Realty
TAKHAGE: I millionbyen Tokyo kan det være greit å ha sin egen lille grønne lunge. FOTO: Sotheby's International Realty Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media