BEST I TEST: Osprey Talon 11. Foto: Produsenten
BEST I TEST: Osprey Talon 11. Foto: ProdusentenVis mer

15 knallgode drikkesekker til trening

Vi har testet lette treningssekker med opplegg for drikkesystem.

En skal ikke gå så mange år tilbake i tid før «drikkesekk» var et ukjent begrep. I dag er det et stort utvalg i slike spesialsekker i størrelser fra 2-3 liter opp til 25-30 liter.

De aller fleste dagstursekkene som selges i dag er også forberedt for drikkesystem.

I denne testen har vi tatt inn sekker i sjiktet 10-15 liter som er tiltenkt brukt som treningssekk eller raske turer i skog og mark.

To av sekkene vi fikk inn, oppfyller ikke volumgrensen (9 og 18 liter), men vi tok dem med likevel da de skiller seg positivt ut på andre områder og vil være god lesing for interesserte.

Les også: Denne soveposen er best i test

Vi har også hatt som kriterium at sekken skal være godt forberedt for drikkesystem. Alle sekkene i denne testen kan romme en drikkeblære på 3 liter.

Vi har ikke hatt som krav at sekkene skal være levert med selve drikkesystemet eller drikkeblæren og har derfor ikke vurdert disse separat på de sekkene som er levert med dette.

I forhold til pris kan et godt drikkesystem gjerne koste 300-500 kroner om en skal kjøpe det separat. Noe å ha i bakhodet når en vurderer prisen på en sekk som leveres med eller uten drikkesystem.

Hva en skal se etter ved kjøp Mange av drikkesekkene er konstruert med tanke på én type aktivitet. Skal en for eksempel bruke sekken kun til sykling er det greit å velge en sekk med dedikerte fester og lommer til sykkelpumpe, verktøy, Co2 patroner, lys bakpå sekken eller hjelmfeste.

Det er smart å sjekke om en for eksempel får tak i ting en har liggende i lommer på ryggen (sykkeljakker/trøyer) samtidig som en har sekken på ryggen.

Les også: Tursenga du kommer til å elske

Skal en bruke sekken til løping kan momenter som lav egenvekt og at den sitter godt på ryggen være viktigere momenter enn utstyrslommer til for eksempel sykkelverktøy.

I forhold til ski- og sykkelkonkurranse bør en se litt på utformingen på sekken med tanke på luftmotstand.

Som på alle sekker kan rygglengden variere fra modell til modell. Gå rundt på flere sportsbutikker og prøv flere sekker slik at du finner en som er tilpasset din rygglengde.

Les også: Disse sykkelvognene er best i test

Det er nesten bare unisexmodeller i denne testen.

Kun én av sekkene er spesielt tilpasset damer med tanke på rygglengde og utforming på bærereimene.

Flere av de andre leverandørene har egne sekker til damer, men på mange av disse handler det mest om farger og ikke utforming. Mange damer ser ikke helt poenget med egne damemodeller da unisexmodellene passer dem utmerket, men spør i butikken etter en damemodell om du av erfaring vet at du ikke blir helt komfortabel med hoftebelte, rygglengde eller bærereimene på unisexmodeller.

Les også:

Disse skoene har du aldri sett maken til

Her er det beste regntøyet

Test av havkajakker

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Osprey Talon 11 Beste allrounder. Karakter: 6/6 Produsent: Osprey Pris: 799 Osprey Raptor 14 Beste dagstursekk for sykkel. Karakter: 5/6 Produsent: Osprey Pris: 1100 Lundhags Velox 12 Beste løpesekk. Karakter: 5/6 Produsent: Lundhags Pris: 799 Camelbak M.U.L.E Meget solid sykkelsekk. Godt valg for MTB-syklister. Karakter: 5/6 Produsent: Camelbak Pris: 1098 Hagløfs Endurance Beste multisportsekk. Karakter: 5/6 Produsent: Hagløfs Pris: 899 Vaude Roomy 12+3 Meget god sykkelsekk for damer. Karakter: 5/6 Produsent: Vaude Pris: 769 Vaude Cluster Air 10+3 Meget god sykkelsekk med beste lufting inn mot ryggen. Karakter: 5/6 Produsent: Vaude Pris: 659 The North Face Animas 12 Solid og god allrounder. Karakter: 4/6 Produsent: The North Face Pris: 1299 Black Diamond Flash Når lav egenvekt betyr alt. Karakter: 4/6 Produsent: Black Diamond Pris: 499 ArcTeryx Aerios Daypack 14 Beste lettvekter. Karakter: 4/6 Produsent: ArcTeryx Pris: 799 Mammut Lithium Z Glimrende til raske turer i marka og på fjellet. Karakter: 4/6 Produsent: Mammut Pris: 750 Camelbak Blowfish Meget god allrounder. Karakter: 4/6 Produsent: Camelbak Pris: 1076 Camelbak H.A.W.G Deluxe Luksusutgaven. Karakter: 4/6 Produsent: Camelbak Pris: 1598 Bergans Birken Duo 12 Mest for pengene blant allrounderne. Karakter: 4/6 Produsent: Bergans Pris: 600 Hagløfs Ace M Sitter meget godt på ryggen. Karakter: 4/6 Produsent: Hagløfs Pris: 799