ÅRETS BIL: Polo ble kåret til årets bil tidligere i år. Det er flere grunner til det. FOTO: Egil Nordlien HM Foto
ÅRETS BIL: Polo ble kåret til årets bil tidligere i år. Det er flere grunner til det. FOTO: Egil Nordlien HM FotoVis mer

15 kule småbiler

Uansett om du er på jakt etter noe sportslig eller komfortabelt, finnes det en småbil for deg.

Småbilene er kanskje de som har forandret seg aller mest de siste årene. Tidligere var flesteparten både trege og ukomfortable. Det samme kan definitivt ikke sies om dagens modeller.

Ifølge Opplysningsrådet for veitrafikken ble det solgt 11.210 nye småbiler i løpet av 2009. Det var Toyota Yaris som var den mest solgte. Fulgt av Ford Fiesta og Hyundai i20.

I dagens marked kan du få alt fra sportslige småbiler med stor motor, som for eksempel Mini Cooper S og VW Polo GTI, til komfortable og sedate franskmenn. Dermed er det helt opp til egen smak, og ikke minst lommebok, hvilken bil du velger. Vi har valgt ut femten kandidater som alle er gode biler på sin egen måte. Les testene under.

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Den er billigere enn du tror Endelig er denne snertne italienske sportbilen i salg til Norge. Karakter: 5/6 Produsent: Alfa Romeo Pris: 297900 Stor utsikt fra liten bil Citroën C3 er enn snerten og komfortabel bil med kjempeutsikt. Karakter: 5/6 Produsent: Citroën Pris: 179900 Kjøreglad 50-åring Mini er femti år i år, og det feirer de med en jubileumsmodell. Vi har testet den. Karakter: 4/6 Stort minimum Spareutgavene av små biler kan være ordentlig triste. Det er ikke Corsa EcoFlex. Karakter: 4/6 Produsent: Opel Pris: 228700 Best i klassen Nye Volkswagen Polo med 1,6-liters dieselmotor og DSG utmerker seg som det beste valget i sin klasse. Karakter: 5/6 Flott småbil Ford Fiesta Econetic overbeviser med god komfort og flotte kjøreegenskaper. Karakter: 5/6 Kjøreglad plassvinner Den store småbilen Jazz kan forvandles fra femseter til énseter. Karakter: 4/6 Produsent: Honda Pris: 200400 Prisbomben fra Korea Hyundai i20 er en flunkende ny bil til bruktbilpris. Karakter: 5/6 Produsent: Hyundai Pris: 159950 Vi liker den Komfort, sport og praktiske egenskaper i en og samme småbilpakke? Karakter: 5/6 Ikke så mini lenger Mini Cooper S har fått seg en overhaling, men det er ikke lett å se. Det er nemlig teknisk sett de viktigste forandringene er gjort. Karakter: 5/6 Denne Colten trekker litt for tregt Mitsubishi Colt byr på et par viktige egenskaper i en klasse med litt for mange gode konkurrenter. Karakter: 3/6 Produsent: Mitsubishi Pris: 187900 Tøff småbil med herlig turbosnerr Men slarkete girkasse skjemmer Peugeot 207 RC. Karakter: 4/6 Hvorfor velge diesel nå? Renault Clio 1,2 Turbo er bilen som stiller et stort spørsmålstegn ved å kjøpe dieselmodeller i småbilklassen. Karakter: 4/6 Tsjekk forbruket Vi har testet Fabia Greenline, minsten i tsjekkiske Skodas jakt på forbruks- og utslippsmarginer. Karakter: 4/6 Toyotas aller heftigste Etter at MR2 og Celica ble tatt av plakaten, er Toyota Yaris TS den kjappeste bensinvogna i familien. Karakter: 4/6