15 ting du slipper å gjøre i hagen

Gode grunner til å la arbeidshanskene ligge.

TRAVLE DAGER: Ikke stress med alt du må gjøre. Lær deg heller hva du ikke skal gjøre i hagen. Foto: Colourbox
TRAVLE DAGER: Ikke stress med alt du må gjøre. Lær deg heller hva du ikke skal gjøre i hagen. Foto: Colourbox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mai er hagetid, og du kan lage lange lister over alt du skal huske på å gjøre i hagen før sommerens late soldager og sene grillfester.

Vi planter, klipper, trimmer, sår og pusler, for det pleier slett ikke å være mangel på ting å henge fingrene i når det gjelder utsiden av boligen.

Men visste du at våren er ikke bare ting du MÅ huske på å gjøre i hagen? For ifølge det danske bolignettstedet Bolius er det faktisk ofte minst like viktig å være klar over alt man IKKE burde gjøre når utesesongen står for døren.

1. Ikke plant om du ikke har tid til å vanne - Det kan lønne seg å la være å plante ut nye planter midt på den varmeste tida, om du ikke er til stede for å vanne og sjekke jordfuktigheten hele tida, forklarer landskaps- og hagearkitekt John Henriksen til nettstedet.

- Det samme gjelder når man planter om, rett og slett fordi både nye og omplantede planter krever masse vann til å begynne med, slik at røttene ikke tørker ut.

2. Unngå strø-gjødsel på de varmeste dagene Tørt gjødsel skal oppløses av vann slik at det kan trenge ned i jordsmonnet. Er det tørt og lite regn, blir dette bare liggende igjen på overflaten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer