Du leser nå Dagbladet Pluss

Personlig økonomi og skatt:

17 smarte grep: Så enkelt er det å spare skatt før nyttår

Det er ennå tid til å spare noen skattekroner. Jobb ekstra vakter, vent med tapsaksjer og utsett bonusutbetalingen.

MER PÅ BØSSA: 
Det er mange måter å spare skatt på – og det kan lønne seg å ta en gjennomgang av privat- økonomien før året er omme. FOTO: NTB SCANPIX
MER PÅ BØSSA: Det er mange måter å spare skatt på – og det kan lønne seg å ta en gjennomgang av privat- økonomien før året er omme. FOTO: NTB SCANPIXVis mer

- Mitt inntrykk er at få tar seg bryet å gå gjennom økonomien for å sjekke om det er noen innsparinger man kan gjøre, sier Elin Reitan, forbrukerøkonom i Nordea.

Lave renter, god lønnsvekst og generelt sett en velfylt lommebok er trolig noe av årsaken, mener hun.

- Nå som norsk økonomi er inne i en mer usikker periode, er det imidlertid mye som taler for at hver og en av oss bør ransake økonomien for mulige sparehull, sier Reitan.

Her er ekspertenes beste råd:

1. Spar i BSU

Dette er Norges desidert beste spareordning. Og den er blitt enda bedre nå som kravene til egenkapital sannsynligvis blir skjerpet inn. I 2016 økte maksbeløpet til 300 000 kroner. Det betyr at du må begynne å spare allerede som 22-åring for å få full utnyttelse av kvoten.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED*

PRØVEPERIODE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per 1 måned. 0,03 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 99,-/måned)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.