20 minutter effektiv trening

Med disse korte øktene kan du gå ned én størrelse på tre uker.

EFFEKTIV TRENING: Helene Rask viser deg effektiv styrketrening for økter på 20 minutter.  Foto: ADRIAN ØHRN JOHANSEN
EFFEKTIV TRENING: Helene Rask viser deg effektiv styrketrening for økter på 20 minutter. Foto: ADRIAN ØHRN JOHANSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Mange av oss er travle. Litt rask effektiv trening er det vi trenger, sier Helene Rask, treningscoach og daglig leder ved Gold's Gym Lillestrøm.

20 minutter kan høres lite ut. Men tenk igjennom treningsøkta du ville hatt på senteret; hvor mye tid du bruker på å gå fra maskin til maskin, kanskje vente på tur og på å ta pauser. Her er det snakk om 20 effektive minutter.

Styrketrening - Kroppen tåler mer enn du tror. Behovet for pauser er mentalt. Skal du trene i en og en halv time, må du kanskje ta pauser, men i 20 minutter er det unødvendig, sier Rask.

I dette programmet skal du derfor kjøre på. Ta angitt antall repetisjoner av alle øvelser, og når siste øvelse er tatt - start på nytt.

- Gjenta så mange ganger du klarer i løpet av 20 minutter. Klarer du fem runder første dag, prøv å få til seks runder den neste. Konkurrer med deg selv. Min rekord er 17 runder, sier Rask

Kondisjon - Overvekt og lav utholdenhet er en stor trussel mot folkehelsa. Ikke alle har mulighet til å bruke mange timer på trening i uka. Derfor kan dette treningsprogrammet bidra til bedre folkehelse. Det er enkelt, tar kort tid og er effektivt, sier professor Ulrik Wisløff ved K.G. Jebsen- Senter for hjertetrening ved NTNUs medisinske fakultet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer