Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

2016 var et av de tryggeste årene å fly

35 millioner flygninger - 19 dødelige ulykker

SIKKER TRANSPORT: Antall døde som følge av flyulykker gikk ned i 2016, til tross for at trafikken stadig øker. Foto: NTB Scanpix
SIKKER TRANSPORT: Antall døde som følge av flyulykker gikk ned i 2016, til tross for at trafikken stadig øker. Foto: NTB Scanpix Vis mer

2016 var et av de aller tryggeste årene noensinne i luften. Flyulykker tok 200 færre liv enn året før.

Det blir stadig tryggere å fly, ifølge Jet Airliner Crash Data Evaluation Centre (JACDEC) og Aviation Safety Network (ASN) i Nederland.

Av rundt 35 millioner flygninger i 2016, som omfatter både passasjer- og lastetrafikk, forskningsflygninger og brannslukking fra lufta, var det 19 dødelige ulykker, ifølge ASN.

JACDEC regner med 321 omkomne i 2016, mot 521 året før. ASN regner litt annerledes, og kommer til 325 døde, mot 560 året før.

Global luftfart har rundt tolv ganger så mange passasjerer som på 70-tallet, samtidig som det har blitt rundt 49 ganger tryggere å fly. Den statistiske sannsynligheten for å dø i en flyulykke er dermed 1 av 12.847.000.

Den verste ulykken i 2016 var da et boliviansk fly med blant annet et brasiliansk fotballag ombord, styrtet før landing i Medellin i Colombia. 71 mennesker omkom. Militærfly er ikke med i statistikken, som dermed ikke inkluderer det russiske Tupolev-flyet som styrtet i Svartehavet i desember. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media