SKODA VISION E: I 2020 kommer en familiebil med rekkevidde på 500 kilometer. Det blir Skodas første elbil. To elektriske motorer yter over 300 hester. - For oss i Norge er Skodas satsing på elektriske biler svært kjærkomment. Når den første bilen i tillegg blir en blanding av stasjonsvogn og SUV, er det akkurat hva norske bilkjøpere vil ha, sier Skoda-sjef Thomas Meiner.
SKODA VISION E: I 2020 kommer en familiebil med rekkevidde på 500 kilometer. Det blir Skodas første elbil. To elektriske motorer yter over 300 hester. - For oss i Norge er Skodas satsing på elektriske biler svært kjærkomment. Når den første bilen i tillegg blir en blanding av stasjonsvogn og SUV, er det akkurat hva norske bilkjøpere vil ha, sier Skoda-sjef Thomas Meiner.Vis mer

21 nye elbiler du kan glede deg til

Norge var elbil-land nr. 1 i Europa i fjor med over 33 000 solgte biler. De neste to åra kommer nye, spennende elbiler på rekke og rad. Her er go'bitene.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Elon Musk lanserte elektriske Tesla Model S i 2012, tok han resten av verdens bilprodusenter på senga. De fleste trakk på skuldrene over hans mål om å erobre verden med elektriske biler.

Nå er det ingen som ler lenger.

- Vi skal bli den ledende produsenten av elektriske biler i verden. Framtida starter med Audi e-Tron Qauttro i august og fortsetter med VW ID F og Porsche Mission E i 2019. Innen 2025 skal vi selge tre millioner elektriske biler årlig, sa den nye sjefen for VW-gruppen, Herbert Dies, på selskapets generalforsamling i mai.

- Halvparten elbil

Omtrent samtidig – på den store bilutstillingen i Beijing – fortalte Volvo-sjef Håkan Samuelsson om den svenske fabrikkens mål:

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn