23 tips: Slik blir du ekspert på å fortøye båten

God fortøyning er en forutsetning for et godt båtliv, enten det skal fortøyes i hjemmehavn eller i gjestehavn. Ta med deg tipsene fra Båtmagasinets ekspert.

SIKKER FORTØYNING: Båtlivet er herlig, men det er ikke alle som føler seg like komfortable når båten skal fortøyes. Her er ekspertrådene fra Båtmagasinet. Foto: NTB Scanpix
SIKKER FORTØYNING: Båtlivet er herlig, men det er ikke alle som føler seg like komfortable når båten skal fortøyes. Her er ekspertrådene fra Båtmagasinet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

1. Det er bedre å «polstre» båsen enn å fendre båten. Fendere som henger ute over tid matter lett ned skrogets gelcoat, særlig når det er mye bevegelse i båten. Båtutstyrsbutikken har stort utvalg bryggefendere.

2. Hjørnefendere kan brukes ytterst på utliggeren. Da er det mindre fare for å skade båten når du skal ut og inn av båsen.

3. Et «fenderhjul» gjør det mye enklere å komme inn og ut av båsen, uten å skade båtsiden. Kommer i ulike størrelser. Dette er fra Taylor Made, og er ganske velbrukt. Blant annet Maritim har dem.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer