250 kvadratmeter takterrasse

Oslos flotteste?

MED HIMMELEN SOM TAK: Sivilarkitekt Odd Degnæs har tegnet 250 kvadratmeter stor takterrasse i Oslo sentrum. Terrassen er inspirert av japansk hagekunst og har blant annet egen karpedam. FOTO: Espen Grønli
MED HIMMELEN SOM TAK: Sivilarkitekt Odd Degnæs har tegnet 250 kvadratmeter stor takterrasse i Oslo sentrum. Terrassen er inspirert av japansk hagekunst og har blant annet egen karpedam. FOTO: Espen Grønli Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den 250 kvadratmeter store takterrassen strekker seg fra nord langs vestsiden, og ender i en stor plass på sørspissen. Den har gjennomtenkte og praktiske løsninger.

Japansk hagekunst En hvit mur deler terrassen opp i flere rom; spisestue og kjøkken, salong og avslapningsdel. Badestampen troner ved enden av karpedammen.

- Jeg er inspirert av japansk hagekunst, som gjenspeiler naturen og binder uteplassen sammen med omgivelsene . Hekken går langs hele kanten av terrassen slik at vi får følelsen av å være ett med parken nedenfor, sier eier og arkitekt Odd Dægnes.

Utnyttet mulighetene Odd Dægnes og DARK arkitektkontor var for noen år siden involvert i boligprosjektet Waldemars hage, og da ble han oppmerksom på et gammelt kontorbygg i nærheten som skulle gjøres om til leiligheter.

Arkitekten ble betatt av mulighetene på taket. Opprinnelig var det tegnet inn tre leiligheter der, men nå består den av arkitektens leilighet samt takterrassen.

Skjulte rør Med så stor plass til rådighet var det viktig å planlegge romfordelingen godt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer