29 typer testet, tre fikk terningkast seks

Her er de sunneste smøreostene. Stem på din favoritt.

STOR FORSKJELL I FETTINNHOLD: Nyere forskning kan tyde på at melkefett og særlig fete oster kan være sunnere enn vi har trodd. Vi har likevel valgt å se på fettinnhold, fordi mye fett også øker kaloriinnholdet.  Foto: ERIK HELGENESET
STOR FORSKJELL I FETTINNHOLD: Nyere forskning kan tyde på at melkefett og særlig fete oster kan være sunnere enn vi har trodd. Vi har likevel valgt å se på fettinnhold, fordi mye fett også øker kaloriinnholdet. Foto: ERIK HELGENESETVis mer

(Bramat.no): Ost er en type pålegg som tradisjonelt sett inneholder relativt mye fett og kalorier, men det finnes også en del magre alternativer på markedet.

Best med fete oster? Fett binder smak, og mange syns derfor at fete oster smaker bedre enn magre.

Spiser du ost bare en gang imellom, er det ingenting i veien for å velge de feteste typene.

Er du derimot en som spiser smøreost daglig, og som forsøker å passe vekten, kan det være lurt å velge noen av de magrere typene.

I dag finnes det flere typer som er et bra kompromiss mellom smak og sunnhet.

Fete oster, ikke så usunt som vi tror? Tidligere var man sikre på at melkefett var usunt og noe vi bør styre unna.

I løpet av de seinere årene har det blitt gjort mye spennende forskning rundt melk og helse.

En del tyder på at melkefett ikke er så usunt som annet mettet fett, og at særlig fete oster kan være sunnere enn vi har trodd.

Det er faktisk forskning som viser at et regelmessig inntak av ost kan redusere risikoen for hjerte- og karsykdom.

Les: Fett fra melk, sunnere enn antatt?

Slik har vi gjort testen For å gjøre en ernæringsmessig vurdering av smøreostene i denne testen, har vi sett på hvor mye kalorier, protein, fett og karbohydrater de inneholder.

Mye fett, kalorier og karbohydrater har trukket ned, mens mye protein har trukket opp.

Vi har valgt å ta med innhold av karbohydrater i vurderingen, ettersom noen få av ostene inneholder relativt mye karbohydrater (sukker).

Vi har også valgt å se på innhold av fett (selv om dagens forskning ikke lenger er like sikker på at melkefett er helseskadelig), fordi mye fett også øker innhold av kalorier.

Smak er ikke en faktor i testen. Du kan derimot stemme på hvilken du syns smaker best.

I testen er produktene rangert fra terningkast 3 til 6. Produktene er rangert i forhold til hverandre. Det betyr at det beste får terningkast 6 og det dårligste terningkast 3.

Et produkt som får terningkast 6 i denne testen, vil ikke nødvendigvis få samme resultat hvis det testes mot andre produkter og matvarer.

Slik er testen utført Testen er utført av ernæringsfysiologer i Bramat.

Opplysningen til testene hentes fra deklarert næringsinnhold og ingredienslisten på forpakninger vi kjøper inn i vanlige, norske butikker.

Når det er nødvendig henter vi inn ekstra informasjon fra produsentene i de tilfellene vi ser dette mangler på deklarasjonen.

Vi gjør oppmerksom på at det kan forekomme avvik mellom deklarasjonen og faktisk innhold dersom produsentene nylig har foretatt endringer i produktene og ikke har oppdatert forpakningen.

Dette er en ukjent faktor vi ikke kan ta hensyn til,og vi endrer ikke testen etter at den er publisert, ettersom vi forventer at deklarasjonen er korrekt.

Hele testen finner du hos bramat.no.

Testresultater Kavli magerost kylling Bra med protein. Lite kalorier. Minst fett av alle. Karakter: Produsent: Kavli Kavli magerost skinke Bra med protein. Lite fett og kalorier. Karakter: Produsent: Kavli Kavli karveost Lite fett og bra med protein. Relativt lite kalorier. Karakter: Produsent: Kavli Kraft Philadelphia vårløk og svart pepper Relativt lite fett og kalorier. Karakter: Produsent: Kraft Kraft Philadelphia gressløk Relativt lite fett. Karakter: Produsent: Kraft Kraft Philadelphia light Relativt lite fett og kalorier. Karakter: Produsent: Kraft Kavli rekeost Relativt lite fett og kalorier. Bra med protein. Karakter: Produsent: Kavli Kavli pepperskinke Relativt lite fett og kalorier. Bra med protein. Karakter: Produsent: Tine Kavli naturell ost Relativt lite fett og kalorier. Bra med protein. Karakter: Produsent: Kavli Kraft Philadelphia sweet chili Lite fett og kalorier. Karakter: Produsent: Kraft Kavli chorizo & parmesan Greit innhold av fett og kalorier. Bra med protein. Karakter: Produsent: Kavli Kavli Baconost Greit innhold av fett og kalorier. Bra med protein. Karakter: Produsent: Kavli Kavli Bacon & pepperost Greit innhold av fett og kalorier. Bra med protein. Karakter: Produsent: Kavli Kavli skinkeost Greit innhold av fett og kalorier. Bra med protein. Karakter: Produsent: Kavli First Price smøreost bacon Greit innhold av kalorier. Bra med protein. Karakter: Produsent: Unil AS First Price smørost naturell Bra innhold av fett. Karakter: Produsent: Unil AS Kraft Philadelphia honning Lite fett, men litt mer karbohydrater enn mange av de andre. Karakter: Produsent: Kraft Tine smørbar cheddar Greit med fett, kalorier og protein. Karakter: Produsent: Tine Tine smørbar blåmugg Greit med fett, kalorier og protein. Karakter: Produsent: Tine Tine Snøfrisk rødløk og timian En del fett og kalorier. Karakter: Produsent: Tine Tine Snøfrisk dill En del fett og kalorier. Karakter: Produsent: Tine Kraft Philadelphia naturell En del fett og kalorier. Karakter: Produsent: Kraft Tine Snøfrisk naturell En del fett og kalorier. Karakter: Produsent: Tine Tine kremost naturell Relativt mye fett og kalorier. Karakter: Produsent: Tine Tine kremost krydder Realtivt mye fett og kalorier. Karakter: Produsent: Tine Tine kremost pepper Relativt mye fett og kalorier. Karakter: Produsent: Tine Tine kremost urter Relativt mye fett og kalorier. Karakter: Produsent: Tine Kraft Philadelphia Freia melkesjokolade Mye kalorier og karbohydrater. Karakter: Produsent: Kraft Tine kremost mandarin og ananas Relativt mye fett og kalorier. Karakter: Produsent: Tine Les mer på Bramat.no:
Stabil vekt etter slanking
Derfor bør du ta en makspulstest
Derfor bør du drikke te

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 648679693


Varnish cache server