Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

32 prosent av kvinnene irriterer seg over toppløs soling

12 prosent av mennene gjør det samme. Blir du irritert?

NORSK TREDJEPLASS: Sveitserne er de som hater toppløs soling mest - hele 40 prosent irriterer seg over bryster i friluft. Her kommer overraskende nok svensker og nordmenn på andre og tredjeplass, med henholdsvis 34 og 33 prosent toppløs-irriterte.  Arkivfoto: HENNING LILLEGÅRD
NORSK TREDJEPLASS: Sveitserne er de som hater toppløs soling mest - hele 40 prosent irriterer seg over bryster i friluft. Her kommer overraskende nok svensker og nordmenn på andre og tredjeplass, med henholdsvis 34 og 33 prosent toppløs-irriterte. Arkivfoto: HENNING LILLEGÅRD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Folk som forsøpler, har dårlig kroppshygiene, snakker høyt eller tar bilder av andre uten å spørre, er det vi misliker mest i ferien. Brautende oppførsel blir heller ikke tolerert.

Det viser en fersk reiseundersøkelse fra reisearrangøren Kuoni.

Den verdensomspennende reisearrangøren, som i Norge kaller seg Apollo, har spurt folk mellom 12 og 65 år, i 12 forskjellige land, hva som irriterer dem mest i ferien.

De som ble spurt reiser på utenlandsferie minst en gang i året.

Store forskjeller Det er store nasjonale forskjeller. Spanjolene irriterer seg mest over folk som gir mye tips for å imponere.

HØYLYDT PRAT: Folk som snakker høyt i telefonen er irriterende, men det som irriterer oss nordmenn mest er søppel. Foto: ARNE V. HOEM
HØYLYDT PRAT: Folk som snakker høyt i telefonen er irriterende, men det som irriterer oss nordmenn mest er søppel. Foto: ARNE V. HOEM Vis mer

Spanjolene er derimot mest tolerante når det gjelder toppløs soling og bading.

Italienske og finske turister irriterer seg mest over andre som bruker for mye penger i ferien.

Søppel Søppel er den ultimate feriekilleren for alle nasjonaliteter.

Hele 74 prosent hater søppel. Bortsett fra indere, som ser det å snakke høyt og ta bilder av andre uten å spørre, som et større irritasjonsmoment.

Nordmenn irriterer seg mest over andres kroppslukter og dårlig hygiene. 71 prosent av nordmennene tar anstøt av andres kroppslukter, mot en total på 61 prosent.

Irriterte kvinner Kvinner er mest opptatt av andres oppførsel i ferien. Kvinner irriterer seg mer enn menn over folk som forsøpler eller har dårlig kroppshygiene.

Kvinner irriterer seg også mest over toppløs soling og bading, 32 prosent irriterer seg over toppløs soling. Mens bare 12 prosent av mennene lar seg irritere av det.

Sveitserne er de som hater toppløs soling mest. Hele 40 prosent irriterer seg over det. Her kommer overraskende nok Sverige og Norge inn på andre og tredjeplass, med henholdsvis 34 og 33 prosent toppløs-irriterte.

Spanjolene irriterer seg derimot mest over andres overtipsing, hele 35 prosent lar seg irritere av det. Greit å vite på spanske feriesteder i sommer. Selv om det kanskje ikke gjelder spanske kelnere.

Kritiske menn Menn ser også mest ned på folk som har et høyt pengeforbruk i ferien og som gir uforholdsmessig mye tips.

De irriterer seg også over folk som kler seg fint for å imponere. Å ta mange bilder for å imponere venner, er også irriterende for mange menn.

Her er det duket for konflikter, siden undersøkelsen også viste at 22 prosent av kvinnene liker å kle seg mer elegant enn vanlig når de skal ut og spise i ferien.