4 av 10 nordmenn har vært utsatt for mobbing

Mobbing er et kolossalt stort samfunnsproblem.

MOBBEOFFER: Neste halve Norges befolkning har vært utsatt for mobbing i løpet av livet, viser Dagbladets ferske mobbeundersøkelse. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
MOBBEOFFER: Neste halve Norges befolkning har vært utsatt for mobbing i løpet av livet, viser Dagbladets ferske mobbeundersøkelse. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En fersk undersøkelse Ipsos MMI har utført på oppdrag for Dagbladet viser at hele 43 prosent av nordmenn i alderen 18-67 - 46 prosent menn og 41 prosent kvinner - sier at de er blitt mobbet i løpet av livet.

Samtidig sier 38 prosent at de kjenner én eller flere voksne personer som er blitt mobbet. 54 prosent har kjennskap til ett eller flere barn som har vært utsatt for mobbing.

Høye krav- Tallene bekrefter det vi finner i andre tilsvarende undersøkelser. Dette forteller oss at en stor andel barn og unge mener det er et hardt og krevende miljø på skolen i dag, sier ekspert i barnepsykologi ved Universitetet i Tromsø, Willy-Tore Mørch.

Han peker på at det stilles store krav til barn og unge både når det gjelder det sosiale miljøet og kropp og mote.

- Mange unge opplever i dag et stort press fra reklame for å ha den rette klesdrakten, sminken og kroppen. Det fører igjen til et press fra venner til å framstå på en riktig måte, noe som lett kan føre til mobbing, sier Mørch.

Samfunnsproblem- I Norge våkner rundt 40 000 barn og unge hver morgen til angsten for å bli mobbet, slår mobbeforsker Erling Roland fast.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer