Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

400 000 nordmenn drømmer om noe helt annet enn å ligge her

Etterspørselen blir stadig større.

FERIEDRØMMER: Mange forbinder ferie med late dager i sola. Men trenden er i ferd med å snu. Nesten 400 000 av oss drømmer om en aktiv ferie, ifølge en ny undersøkelse. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
FERIEDRØMMER: Mange forbinder ferie med late dager i sola. Men trenden er i ferd med å snu. Nesten 400 000 av oss drømmer om en aktiv ferie, ifølge en ny undersøkelse. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG Vis mer

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Stadig flere nordmenn ønsker seg en aktiv ferie. Nesten 400 000 av oss drømmer om en aktiv ferie, ifølge en ny undersøkelse.

Nå vil vi sykle og vandre. I kjente ferieland eller i mer ukjent farvann.

Seiling er også populært. I fjor tilbrakte norske seilere nesten 40 000 feriedøgn om bord på seilbåter langs østkysten av Adriaterhavet, opplyser kroatiske myndigheter.

Reiseselskapene ser stadig mer etterspørsel etter aktive ferier. Gjerne kombinert med god mat og kultur.

Ut i naturen - Nordmenn vil opp av hengekøya og ut i naturen, sier Lena Petterson, informasjonssjef hos Star Tour.

Reisearrangøren er med sin temakatalog en av mange som tilbyr aktive opplevelsesreiser, i tillegg til de tradisjonelle sydenturene.

En undersøkelse Respons analyse har gjort for Star Tour, viste at 230 000 planlegger en aktiv ferie.

SYKKELFERIE: Nå har sykkelbølgen nådd Syden. Her sykler en liten familie på tur på Menorca, naboøya til Mallorca.  Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
SYKKELFERIE: Nå har sykkelbølgen nådd Syden. Her sykler en liten familie på tur på Menorca, naboøya til Mallorca. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN Vis mer

Ti prosent av alle nordmenn over 16 år oppgir at det nettopp er kultur- og opplevelsesreiser de vil satse på ved neste utenlandsreise.

Drar oftere utenlands Vi reiser stadig mer utenlands.

I snitt dro 30 prosent på tre eller flere ferieturer utenlands i fjor, mot 25 prosent året før.

- Vi er et reisende folk med god økonomi og stor utferdstrang, sier Emma Elisabeth Vennesland i Europeiske Reiseforsikring.

3,8 millioner utenlands helge- og feriereiser gikk med rutefly fra Avinors flyplasser i fjor, mens 2,3 millioner var med charterfly.

Høstferie i Norge Norge har også mye å by på. Høsten er snart på det beste.

To av årets flotteste reisemåneder ligger foran oss her hjemme, det er bare å komme seg ut på tur.

Reisearrangøren Hvitserk har sendt nordmenn til de høyeste fjelltoppene verden over. Nå satser eventyrreisearrangøren stadig mer på toppturer i Norge.

Og gir ut bok om Norges beste reisemål. Det er dette turister fra hele verden kommer for å oppleve. Det vi har rett utenfor stuedøra.

Storbyferie Høsten er også en fin tid for å besøke en storby.

Forleng sommerfølelsen med noen dager, aller helst en lang, lang helg. Lei en sykkel, eller se en by på egne bein, det gir en helt ny storbyopplevelse.

Glem alt du har lest om 24 timer i en storby.

Det gagner verken deg selv, lommeboka eller miljøet å dra på stressturisme.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media