44 prosent av oss vil ha ladbar bil

Under vår kåring av Årets Bil ble en ladbar hybrid folkets favoritt. Det er ingen tilfeldighet.

HYBRID OG 4x4: Mitsubishi Outlander PHEV har to elmotorer - en foran og en bak. Foto: MITSUBISHI
HYBRID OG 4x4: Mitsubishi Outlander PHEV har to elmotorer - en foran og en bak. Foto: MITSUBISHI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside Like før jul fikk vi vite at en ny undersøkelse viser at nesten tre av ti bilkjøpere her i landet vil kjøpe en ladbar hybrid neste gang de skal kjøpe ny bil. Dette ifølge en meningsmåling Sentio har utført for Nationen.

Ifølge undersøkelsen sier 29 prosent at de vil ha en ladbar hybrid, mens like mange sier at de vil kjøpe dieselbil. 18 prosent uttaler at de vil satse på bil med bensinmotor, mens 15 prosent har til hensikt å kjøpe bil med elektrisk drift alene.

Dette betyr altså at totalt 44 prosent vil kjøpe ladbar bil. Tilsvarende tall var for cirka 2 1/2 år siden 15 prosent da Norstat foretok en lignende undersøkelse for Volvo i 2012 - men det skal sies at det var færre attraktive modeller å velge mellom den gangen.

Tank pluss batteri Vi har latt oss besnære flere ganger av løsningen som tar sikte på å kombinere elbilens fordeler når det gjelder lokale utslipp, og den klassiske bilen med forbrenningsmotor - bensin eller diesel. Det er den ladbare hybriden, en type bil som i Norge er kommet i skyggen av elbilen, som jo har ekstraordinære fordeler her til lands.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.