5 superviner til hyggepris

Til sushi, asparges og høye biffer - blant annet.

GODE VINKJØP: Her er det noe for enhver smak. Foto: Arnie Stalheim
GODE VINKJØP: Her er det noe for enhver smak. Foto: Arnie StalheimVis mer

Vintestene på Klikk.no er ofte tematisk orienterte. Det kan dreie seg om druer, land, distrikter, prisklasser, hva som passer til en bestemt type mat, høytid eller sesong. Vi har f.eks. testet alt fra prosecco via riesling og ripasso til lammeviner.

De som faller utenfor Det finnes imidlertid mange gode viner som faller utenfor testene, da de ikke inngår i noen av våre utvalgte tematiske områder.

Vi anmelder også hovedsakelig viner fra polets basissortiment. Når vi publiserer testene på torsdager, er det jo greit at du kan handle inn før helgen. Men det finnes mange gode viner i bestillingsutvalget som vi vanligvis ikke omtaler. I tillegg har viner det med å skifte årgang.

De vinene vi presenterer her, er alle slike som på en eller annen måte har "falt ned mellom sprekkene", og de gir alle skikkelig god valuta for pengene. Omtaler av vinene med anbefalinger av mat som passer til, finner du nedenfor. Vi opplyser også om hvorvidt vinene er i basis eller bestilling.

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Domaine Martin Bourgogne Blanc 2010 Her er det mye chablis-smak til en billig penge. Karakter: 85/100 Produsent: Jean-Marc Brocard Pris: 125,80 Daguenau Pouilly Fumé 2010 God til fisk og skalldyr, men også asparges og chèvre. Karakter: 86/100 Produsent: Serge Dagueneau Pris: 144,50 Leitz Rüdesheimer Bischofsberg Riesling Spätlese Trocken 2011 Denne vinen er helt super til sushi. Karakter: 87/100 Produsent: Leitz Pris: 149,90 Domaine Sainte Croix le Fournas 2009 Denne vinen takler nesten hva det skal være av rødt kjøtt og kraftige smaker. Karakter: 88/100 Produsent: Sainte Croix Pris: 136,90 Malvira Barbera d'Alba San Michele 2006 Fin vin til lyst kjøtt og risotto. Karakter: 87/100 Produsent: Malvira Pris: 165,00