Gotland

50 år etter TV-serien lever Pippi Langstrømpe fortsatt i beste velgående i Villa Villekulla

I 1968 - for femti år siden - startet innspillingene av Pippi Langstrømpe-serien på Gotland. På naboøya Fårö markeres 100-årsdagen til Ingmar Bergman. Det er filmsommer i det svenske ferieparadiset.

PIPPI LEVER VIDERE: I Kneippbyn utenfor Visby på Gotland er Villa Villekulla godt bevart. Hver sommer er det Pippi-show her. Foto: Kneippbyn
PIPPI LEVER VIDERE: I Kneippbyn utenfor Visby på Gotland er Villa Villekulla godt bevart. Hver sommer er det Pippi-show her. Foto: Kneippbyn Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den siste uka i juni står i filmens tegn på Gotland, denne idylliske øya i Østersjøen. Innenfor Visbys middelaldermurer kan man spasere rett inn i en filminnspilling med seriefiguren Maria Wern, spilt av Eva Röse. Det er på Gotland Pippi-filmene ble spilt inn, og det er her Bergmans 100-årsdag skal feires fra 25. juni til 1. juli i sommer.

På Gotland valfarter familier til stedene tv-serien om Pippi ble spilt inn. TV-serien som ble innspilt i 1968 ble hovedsakelig spilt inn i hovedstaden Visby.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer