7 av 10 yrkesaktive har muskel- og skjelettplager. Koster samfunnet 185 milliarder kroner årlig

Sjekk ditt yrke, og se hvordan du kan forebygge plagene.

FLEST METALLARBEIDERE: Det er stor variasjon i utbredelsen av muskel- og skjelettplager. 42 prosent av metallarbeiderne hadde arbeidsrelaterte plager i nakke, skuldrer og øvre del av rygg i løpet av en måned, 40 prosent av renholderne oppga det samme. I den gamle rusegropa på det som tidligere var flyplassen på Fornebu, er nå Nicklas, Terje Olsen, Kim Wang og Odd Mølvik fra Skanska godt i gang med et av mange byggeprosjekter i området. Med åra er utstyret blitt lettere og arbeidsmetodene forandret, og de ansatte varierer i større grad på oppgavene. Foto: FRANK KARLSEN
FLEST METALLARBEIDERE: Det er stor variasjon i utbredelsen av muskel- og skjelettplager. 42 prosent av metallarbeiderne hadde arbeidsrelaterte plager i nakke, skuldrer og øvre del av rygg i løpet av en måned, 40 prosent av renholderne oppga det samme. I den gamle rusegropa på det som tidligere var flyplassen på Fornebu, er nå Nicklas, Terje Olsen, Kim Wang og Odd Mølvik fra Skanska godt i gang med et av mange byggeprosjekter i området. Med åra er utstyret blitt lettere og arbeidsmetodene forandret, og de ansatte varierer i større grad på oppgavene. Foto: FRANK KARLSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Sju av ti yrkesaktive rapporterer om muskel- og skjelettsmerter i løpet av en måned, viser tall fra Statens arbeidsmiljøinstitutt (Stami).

- Muskel- og skjelettplager er om lag like utbredt i dag som for 20 år siden. Om vi ser på de mer alvorlige plagene, oppgir 27 prosent av alle yrkesaktive at de er ganske eller svært plaget av smerter i løpet av en måned, og rundt halvparten svarer at disse plagene helt eller delvis skyldes jobben, sier Tore Tynes, forskningssjef og overlege i Stami, avdeling for Nasjonal overvåking av arbeidsmiljø og helse.

Du kan nå betale med

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer