70 000 tabbet seg ut i fjor. Husk å selv velge strømleverandør

Ellers kan det bli dyrt.

VÆR OBS: Altfor mange lar være å velge strømleverandør i forbindelse med flytting. Det taper de penger på. Foto: PER ERVLAND / DINSIDE.NO
VÆR OBS: Altfor mange lar være å velge strømleverandør i forbindelse med flytting. Det taper de penger på. Foto: PER ERVLAND / DINSIDE.NO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DinSide: Nettselskapene er ifølge Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) pålagt såkalt leveringsplikt for å sikre at kunder ikke mister strømmen, for eksempel ved flytting, hvis strømselskapet går konkurs, eller når kunden ikke betaler strømregninga og strømleverandøren avslutter leveransen.

Men å få strøm på leveringsplikt er dyrt. Likevel øker antallet nordmenn som mottar strøm på leveringsplikt - antakelig fordi de ikke er klar over det selv.

- De som oftest rammes, er kunder som flytter og ikke er klar over at de må velge en strømleverandør, sier Jens Regnstrøm, landssjef for strømbyttetjenesten elskling.no i en pressemelding. Betaler 3000 kroner mer i året Beregninger gjort av elskling.no viser at boliger med et gjennomsnittlig årsforbruk på 20 000 kWh og leveringsplikt kan spare over 3000 kroner i året ved å velge en avtale med en strømleverandør.

Havner man på leveringsplikt, får man levert strøm fra nettleverandøren i området der kunden bor. De første seks ukene er prisen for kunder på leveringsplikt regulert, det vil si at netteieren belaster kunden spotpris fra strømbørsen Nord Pool, pluss et påslag på 6,25 øre/kWh.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer