Antibiotika

70 prosent av pasientene som kommer til legen med sår hals, får antibiotika. Nå ropes det varsku

Ved noen luftveisinfeksjoner gjør antibiotika deg, i beste fall, frisk én dag raskere. Bruken av antibiotika må ned for at vi fortsatt skal kunne behandle infeksjoner.

MÅ ENDRE HOLDNING: Både pasienter og leger må endre sin holdning til antibiotika. Går du til legen med sår hals, kan du like gjerne gå ut med noen gode råd som en resept i lomma.
MÅ ENDRE HOLDNING: Både pasienter og leger må endre sin holdning til antibiotika. Går du til legen med sår hals, kan du like gjerne gå ut med noen gode råd som en resept i lomma. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Vi er nå inne i høysesongen for luftveisinfeksjoner. De fleste luftveisinfeksjoner skyldes virus, og antibiotika har ingen virkning. Antibiotika virker bare mot bakterier.

- Luftveisinfeksjoner skyldes oftest virus og går over av seg selv. Av og til kan det bane vei for bakterieinfeksjoner, men vi har et effektivt immunforsvar og bakterieinfeksjoner kan også gå over av seg selv, sier Morten Finckenhagen, overlege i Legemiddelverket.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer