Antibiotika

70 prosent av pasientene som kommer til legen med sår hals, får antibiotika. Nå ropes det varsku

Ved noen luftveisinfeksjoner gjør antibiotika deg, i beste fall, frisk én dag raskere. Bruken av antibiotika må ned for at vi fortsatt skal kunne behandle infeksjoner.

MÅ ENDRE HOLDNING: Både pasienter og leger må endre sin holdning til antibiotika. Går du til legen med sår hals, kan du like gjerne gå ut med noen gode råd som en resept i lomma.
MÅ ENDRE HOLDNING: Både pasienter og leger må endre sin holdning til antibiotika. Går du til legen med sår hals, kan du like gjerne gå ut med noen gode råd som en resept i lomma. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Vi er nå inne i høysesongen for luftveisinfeksjoner. De fleste luftveisinfeksjoner skyldes virus, og antibiotika har ingen virkning. Antibiotika virker bare mot bakterier.

- Luftveisinfeksjoner skyldes oftest virus og går over av seg selv. Av og til kan det bane vei for bakterieinfeksjoner, men vi har et effektivt immunforsvar og bakterieinfeksjoner kan også gå over av seg selv, sier Morten Finckenhagen, overlege i Legemiddelverket.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer