BRUKTFAVORITT: BMW er vinneren når 75.000 nordiske bileiere blir spurt om hvor fornøyd de er med bilen sin. FOTO: Andreas Handeland
BRUKTFAVORITT: BMW er vinneren når 75.000 nordiske bileiere blir spurt om hvor fornøyd de er med bilen sin. FOTO: Andreas HandelandVis mer

75.000 bileiere har talt - her er 2003-2005 modellene vi liker best

BMW på topp.

I forrige uke kunne vi som første medium røpe hvilke verksteder norske bileiere liker best .

Det var de uavhengige autoriserte verkstedene som kom best ut i NAFs årlige AutoIndex-undersøkelse.

75.000 skandinaviske bileiere deltok i undersøkelsen, der det også ble kåret hvilke bilmodeller fra 2003-2005 de er mest fornøyd med.

NAF har også verdifulle tips når det gjelder dekkvalg på sleipt høstføre

Resultatet i undersøkelsen er nå klart, og på en skala fra 0-1000 poeng viser bileierne hvor tilfreds de er med de forskjellige bilmodellene.

Norges Automobil Forbund (NAF), svenske Vi Bilägare, danske Motor og konsulentfirmaet Loyalty Group står bak undersøkelsen, der ca 15 000 av personene som deltok var norske bileiere.

Tysk på toppen Ikke overraskende er det BMW som kommer best ut i årets AutoIndex. Sammen med Toyota har tyskerne gjort det meget godt i undersøkelsen de siste årene.

BMW har i tillegg noen av de mest trofaste kundene, og merket har gjort det godt i diverse kvalitetstester.

BMW 3-serie oppnår hele 852 poeng av 1000 mulige, 5-serien fra samme merke ligger poenget bak med sine 851. Men det er ikke bare BMW av tyskerne som imponerer - Mercedes og Audi følger nemlig hakk i hæl.

Mercedes C-klasse er så nære man kan komme med sine 850 poeng, og slår dermed storebror E-klasse med beskjedne 8 poeng. I mellom de to finner vi Audi A4 med pene 844 poeng.

Toyota rykker ned Toyota har de siste årene dominert et hopetall tilfredshet- og kvalitetsundersøkelser, men faller noen plasser ned på årets liste.

Vi bekymrer oss dog ikke på Toyotas vegne, fem modeller blant de ti beste er et meget godt resultat. Dette vitner om at motgangen den seneste tiden ikke nødvendigvis har slått veldig negativt ut.

Her er topp ti-lista (lenker til test på klikk.no):

1. BMW 3-serie

2. BMW 5-serie

3. Mercedes Benz C-klasse

4. Audi A4

5. Toyota Avensis

6. Toyota Corolla Verso

7. Toyota Corolla

8. Audi A6

9. Toyota Yaris

10. Audi A3

Her er hele tabellen: Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Kilde: NAF Norges Automobil-Forbund
Kilde: NAF Norges Automobil-Forbund Vis mer