FORSINKET: Et fly fra China Southern Airlines ble mange timer forsinket etter at en 80 år gammel kvinne kastet mynter inn i flymotoren i håp om en trygg reise. Arkivfoto: NTB Scanpix
FORSINKET: Et fly fra China Southern Airlines ble mange timer forsinket etter at en 80 år gammel kvinne kastet mynter inn i flymotoren i håp om en trygg reise. Arkivfoto: NTB ScanpixVis mer

Flyreiser

80-åring kastet lykkemynter i flymotoren - det var maks uflaks

Forsinket flyet med fire timer - og ble kastet av.

Tirsdag denne uka skulle ei 80 år gammel dame fly med China Southern Airlines fra Pudong internasjonale flyplass i Shanghai til Guangzhoun. Det fikk hun ikke.

Årsaken er denne: På vei inn i flyet kastet den tilårskomne kvinnen nemlig mynter inn i flymotoren på Airbus A320-maskinen, mens hun ba en bønn for ei trygg reise.

Fant ni mynter

Øvrige passasjerer alarmerte personalet og det ble slått alarm. Mens mekanikere begynte å gjennomsøke flymotoren for fremmedlegemer, måtte alle passasjerene forlate flyet, skriver Shanghai Daily.

Mekanikerne fant en mynt inne i motoren, og åtte på bakken rundt den. De ni myntene hadde en samlet verdi på 1,7 kinesiske yuan, eller drøye to norske kroner.

Buddhist

Politiet sier til den kinesiske avisa at kvinnen er praktiserende buddhist, at hun ikke hadde noen mentale problemer, og at myntkastingen var en rituell religiøst motivert handling som skulle sørge for en trygg flyreise.

- En eldre passasjer kastet mynter i flyets motor og forsinket det. Hun er tatt hånd om av politiet. Sikkerheten har høyeste prioritet, og vi valgte å gjennomføre en full teknisk gjennomgang av motoren, sier China Southern Airlines i en uttalelse.

Kvinnen ble nektet å være med flyet da det omsider ble klarert for avgang mer enn fire timer forsinket. Det er ikke klart om flyselskapet vil forfølge saken ytterligere.

Yahoo News skriver at kvinnens handling normalt kunne sendt henne i fengsel for fem dager, men at politiet har valgt å la henne slippe med en advarsel på grunn av hennes høye alder.