- Å blottstille barn som dette, er rett og slett sjikanøst

Ikke bruk facebook som bestevenninne.

FACEBOOK: Tenk deg om før du publiser. Ting du skriver om barna på nett vil påvirke dem i flere år fremover. Foto: Illustrasjon
FACEBOOK: Tenk deg om før du publiser. Ting du skriver om barna på nett vil påvirke dem i flere år fremover. Foto: Illustrasjon Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Dette er et problem vi opplever mer og mer, spesielt i Facebook-verdenen. Et hvert nyfødt barn havner i en rettsløs situasjon ved at det legges ut bilder, sier Christian Meyer i Slettmeg.no, en rådgivningstjeneste for krenkelser på nett.

Et problem som er nokså vanlig i dagens skilsmissesamfunn, er når eks-svigermor legger ut mange bilder av barnet ditt - uten å ha spurt.

- Det er ingen lett situasjon, det er gjerne følelser med i bildet, og ikke så lett å be din eks-svigermor om å fjerne bildene.

Ikke publiser uten samtykke Ved å legge ut bilder uten samtykke, bryter man Åndsverksloven § 45c. Det er ikke lov å publisere bilder av andre uten samtykke.

Christian Meyer forteller at ca. 5 prosent av henvendelsene Slettmeg.no fikk sist måned dreiet seg om uønskede bilder av barn på nett, men han opplever også at foreldre skriver negative ting om barna sine på sosiale medier.

- Jeg vet det er et hyppig problem, men tekst er subjektivt, og det er ikke alltid like lett å finne ut hvilken lov som eventuelt er brutt. Men det er noe alvorlig galt når folk skriver negativt om barna sine på Facebook.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer