Å få spise her er alene verdt en tur over fjellene

Er en av de beste sjømatrestaurantene på øya.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

PALEOCHORA, KRETA (Dagbladet): - Kali mera, how are you? Come and have the best fresh seafood, foreslår den blide mannen utenfor Caravella.

Men det er litt tidlig for lunsj.

På den andre siden av veien bryter bølgene mot lave klipper. Fiskebåthavnen ligger rundt neset. Det meste av maten i byen er kortreist og lokal.

Grønnsakene dyrkes over alt. Vest for Paleochora dyrkes tomater i mengder.

Olivenlundene ligger langs åssidene, mange av trærne har stått der siden Sokrates sin tid.

Verdens eldste oliventre finnes på Kreta. Det er mer enn 3000 år gammelt, og står på den andre siden av fjellene - i Ano Vouves.

Et liv uten olivenolje er utenkelig her.

Kretas kjøkken Paleochoras innbyggere er vennlige og av det hjelpsomme slaget.

Vår lokale hjelper, Olga Tsiskakis, hadde tatt på seg oppdraget med å finne det rette stedet for en innføring i tradisjonell gresk mat.

Vi skal se hvordan det går til på Kreta når lokale råstoffer skal omdannes til lekre retter.

Stedet viser seg å være Caravella Restaurant.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer