VIN TIL JULEMAT: Selvfølgelig kan du drikke vin til julemat, men med stor variasjon i smaker er det viktig å finne rett vin. Foto: NTB Scanpix
VIN TIL JULEMAT: Selvfølgelig kan du drikke vin til julemat, men med stor variasjon i smaker er det viktig å finne rett vin. Foto: NTB ScanpixVis mer

Å finne allroundviner for julemat er umulig, så du må vite hva du skal spise

Chardonnay er en sikker vinner til torsk.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Spørsmålet rundt vin og julemat dukker som vanlig opp hvert år.

Mens mange sverger til øl og akevitt er det alltid et spørsmål om man kan drikke vin istedenfor.

Det kan man selvfølgelig, men med stor variasjon i type julemat og smaker er det desto viktigere å finne rett vin.

Hva man definerer som julemat kommer an på hvor i landet man befinner seg.

Lutefisk, pinnekjøtt, ribbe, kalkun, torsk, medisterkaker og skinkestek har svært forskjellig smak og krever totalt ulike viner.

Å finne allroundviner for julematen er helt umulig, så her lønner det seg å planlegge i forhold til hva som kommer på tallerkenen.

En sikker vinner til torsk

Kokt torsk med poteter og sandefjordsmør er kanskje den enkleste retten å sette vin til. Klassisk fatlagret chardonnay eller tilsvarende gjør seg her utmerket og er en sikker vinner.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn