TRO OG SKEPSIS. Healer og alternativterapeut Renate Hetlevik Andersen og førsteamanuensis Jarle Sydney Diesen er enige om at kropp og sinn henger sammen, men har vidt forskjellig syn på om alternative behandlingsformer har noe for seg. Foto: Silje Katrine Robinson
TRO OG SKEPSIS. Healer og alternativterapeut Renate Hetlevik Andersen og førsteamanuensis Jarle Sydney Diesen er enige om at kropp og sinn henger sammen, men har vidt forskjellig syn på om alternative behandlingsformer har noe for seg. Foto: Silje Katrine RobinsonVis mer

Alternativ behandling:

- Å tro på dette tullet er veien inn i en mørk middelalder

Healer og alternativterapeut Renate Hetlevik Andersen diskuterer alternativ behandling med førsteamanuensis Jarle Sidney Diesen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Healer og alternativterapeut Renate Hetlevik Andersen tror på et åpent sinn, og selv om hun ønsker forskning velkommen trenger hun ikke forklaring og bevis på alt.

Tull og bedrageri, mener førsteamanuensis Jarle Sidney Diesen som ikke tror på varme hender, utvannet medisin, krystaller eller auraer.

Ifølge Statistisk Sentralbyrå har hver tredje nordmann benyttet alternative behandlingstilbud. Økt interesse har gitt vekst i det alternative behandlingsmarkedet. Det har vokst både i størrelse og i variasjonen av behandlinger som tilbys.

På nettstedet til Nasjonalt informasjonssenter for alternativ behandling (Nifab), listes det opp over 50 ulike behandlingsformer. Selv om det mangler vitenskapelige beviser er mange sikre på at alternativ behandling virker. Hvordan har det seg?

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn