Norgesferie:

Advarer besteforeldre

Mange gjør livsfarlig feil i sommer.

Pass på: Hvordan oppbevarer du medisinene i sommer? FOTO: SCANPIX
Pass på: Hvordan oppbevarer du medisinene i sommer? FOTO: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sommerferien er i gang over hele landet. Og for mange betyr dette besøk av småbarn i hytter, leiligheter og hus. Nå advarer Giftinformasjonen hos Folkehelseinstituttet mot medisiner som ligger lett tilgjengelig for nysgjerrige smårollinger. Feilen kan føle til livsfarlige situasjoner for små barn. Nå ber de besteforeldre ta en ekstra sjekk før de får eller drar på sommerbesøk.

Sommervaner

- Mange voksne og eldre er vant til at medisiner kan stå fremme uten fare for at småbarn skal få tak i dem. Men i ferien endrer alt seg, og da er det fort gjort at barn finner fram i toalettmapper, på bad eller soverom, sier seniorrådgiver Kristin Solberg Swahn i Giftinformasjonen og fortsetter:

- Det er viktig at man tenker gjennom dette før man får barn på besøk eller reiser på feriebesøk til hus der det bor små barn.

Sjekk dette

Når vi er på reise, oppbevarer vi ikke legemidlene på samme måte som vi pleier. Kanskje tar vi det ut av emballasjen og har det liggende i en lett tilgjengelig toalettmappe, skuffen på badet eller i veska. Da er det lett at små nysgjerrige barn kan få tilgang til dem. Faren for at du forveksler medisiner eller gir/tar feil medisin eller doserer feil er også til stede når du mangler originalemballasjen og pakningsvedlegg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.