Ny turistrapport:

Advarer mot livsfarlig sommerluft i den norske turistperlen

Kritiske luftforhold i Geiranger.

SLÅR ALARM: Folkehelseinstituttet ber nå Stranda kommune ta grep for å sikre bedre luftkvaliteten i en av Norges største turistperler, Geiranger i Stranda kommune. Foto: NTB Scanpix / Sergey Bogomyako / Shutterstock
SLÅR ALARM: Folkehelseinstituttet ber nå Stranda kommune ta grep for å sikre bedre luftkvaliteten i en av Norges største turistperler, Geiranger i Stranda kommune. Foto: NTB Scanpix / Sergey Bogomyako / Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Luftforurensningen i turistbygda Geiranger i Møre og Romsdal er i perioder så høy at det er helseskadelig. I verste fall kan den være dødelig. Dette slår en ny miljørapport fast. Folkehelseinstituttet ber nå om tiltak for å redusere luftforurensningen i det populære området i turistsesongen.

Turistmedaljens bakside

Bygda Geiranger og den vakre fjorden kom på Unescos verdensarvliste i 2005. Den gangen hadde Geiranger rundt 100 000 cruisepassasjerer i året. I fjor var tallet mer enn tredoblet. Og besøkstallene fortsetter å stige. Etter mange år med glamorøse omtaler i reisemagasiner over hele verden begynner medaljens bakside å bli mer og mer tydelig. Både for fastboende og tilreisende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer