Advarer mot pillekjøp på nettet

Risikoen er stor for at de er falske og farlige.

DOBLING I ANTALL BESLAG: I tillegg returnerer tollvesenet mellom 10 000 og 20 000 sendinger hvert år. Her førstetollinspektør Hanne Wickstrøm ved Tollkontoret på Alnabru i Oslo. Foto: STEINAR BUHOLM
DOBLING I ANTALL BESLAG: I tillegg returnerer tollvesenet mellom 10 000 og 20 000 sendinger hvert år. Her førstetollinspektør Hanne Wickstrøm ved Tollkontoret på Alnabru i Oslo. Foto: STEINAR BUHOLM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

 (Dagbladet:) Kjøper du medisiner på internett, er risikoen stor for at de er falske og farlige, advarer leger.

- Antall beslag av slike legemidler importert til Norge er doblet fra 2010, fra cirka 150 beslag til nærmere 400 i 2011. Tallet på legemidler som blir returnert til avsender er også økende, sier underdirektør Liv Kristin Borgenholdt Rundberget i Toll- og avgiftsdirektoratet.

Samtidig advarer leger mot privatimport av legemidler, og sier det kan være direkte livsfarlig.

- Det er blant annet rapportert flere tilfeller av bivirkninger etter at menn har kjøpt potensmidler som har inneholdt altfor mye legemiddel. Vi har også tilfeller av leversvikt med dødelig utgang etter at pasienter har kjøpt naturmidler med ulovlig tilsetning av skadelige legemidler, og vi har fått rapportert flere tilfeller av alvorlige bivirkninger av midler som har hatt ulovlig tilsetning av sterke steroidhormoner, sier avdelingsoverlege Steinar Madsen i Statens Legemiddelverk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer