Advarer turister om knallhard straff

Over åra har turister valfartet til Mai Khao-stranda på Phuket for å ta unike selfies. Nå tar lokale myndigheter grep.

POPULÆRT: Turister har reist til badestranda Mai Khao i Phuket i årevis for å ta slike bilder. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
POPULÆRT: Turister har reist til badestranda Mai Khao i Phuket i årevis for å ta slike bilder. Foto: Shutterstock / NTB ScanpixVis mer

Badestrendene Maho Beach på den karibiske øya St. Maarten og Mai Khao Beach i Phuket i Thailand har en helt spesiell ting til felles: Turister drar dit for å oppleve nærkontakt med fly.

Ved førstnevnte strand har lokale myndigheter advart mot risikoen det innebærer i årevis - og det med god grunn.

I 2017 døde en 57 år gammel kvinne etter at et fly tok av fra flyplassen Princess Juliana, og skapte et lufttrykk som førte til at kvinnen ble slengt i bakken.

SNEIER STRANDGJESTENE: Flyentusiasten Dez Rosswess har filmet utallige flylandinger verden over. Denne innflyvningen på Princess Juliana internasjonale lufthavn tror han er en av de laveste foretatt over Maho Beach. Video: Dez Rosswess Vis mer Vis mer

Tar grep

Nå forsøker thailandske myndigheter å holde turister unna det mest utsatte området på Mai Khao, etter å ha opplevd en massiv økning i personer som ønsker å dra dit for å ta unike selfies.

Det vil opprettes en sikkerhetssone ved flystripa, som snart vil bli tatt i bruk, opplyser lufthavnsjef Wichit Kaeothaithiam, ifølge Bangkok Post.

Sikkerhetssonen er varslet å omfavne et område med radius på ni kilometer fra flyplassen. Det vil heller ikke være tillat å fly droner i dette området.

- Turister vil ikke få tillatelse til å ta seg inn i dette området for å ta bilder, sier han.

SISTE: Spektakulært og skremmende har det vært når det ikoniske Boeing 747 har gått inn for landing over Maho stranden på den lille karibiske øya Saint Maarten. Nå er det slutt, 28.oktober bytter KLM til det mer drivstoffvennlige flyet Airbus 330 og slipper da å mellomlande. Video: Paul Leonard via Storyful Vis mer

Knallhard straff

Dersom noen skulle bryte reglene ved flyplassen, vil de dømmes etter landets luftfartsforskrifter, advarer Kaeothaithiam.

Slike lovbrudd har en strafferamme på opptil 20 års fengsel, eller bøter på opptil 11 000 norske kroner, ifølge The Sun.

Kaeothaithiam innrømmer at flyplassen står overfor et dilemma: På den ene siden ønsker de å beholde inntektene som turismen skaper, men samtidig er de nødt til å forhindre at fenomenet strider med sikkerhetsreglene som kreves av Det internasjonale luftfartstilsynet (ICAO).