- Æsj, den smaker dau cola!

Testens taper var enstemming, men hvilken gløgg er best?

GLØGGKOS: De fleste forbinder gløgg med førjulskos, men slett ikke alle de åtte sortene vi testet ga den riktige stemningen. Foto: BERIT B. NJARGA / DINSIDE.NO
GLØGGKOS: De fleste forbinder gløgg med førjulskos, men slett ikke alle de åtte sortene vi testet ga den riktige stemningen. Foto: BERIT B. NJARGA / DINSIDE.NO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside Gløgg er en naturlig del av julen for mange nordmenn, men hvor gode er egentlig de forskjellige variantene av alkoholfritt gløgg vi kjøper i butikkene?

For å gi deg svaret har vi blindtestet åtte varianter, inkludert en hjemmelaget variant. Og ja, vi fikk oss et par overraskelser underveis.

LES OGSÅ: Se hvilken dagligvarekjede som nå er kommet til Norge

Fra godt til forferdelig Til testen har vi valgt ut syv sorter gløgg som alle er av den mørke, krydrede og alkoholfrie sorten, i tillegg inkluderte vi en hjemmelaget variant. To menn og to kvinner har smakt på samtlige åtte sorter, og sagt sin mening om de forskjellige variantene.

Flere av produktene får greie skussmål, mens andre gir assosiasjoner til lunken cola.

"- Æsj, dette smaker varm, dau, dårlig cola! Selv ikke ungene mine ville drukket denne!" lød en av reaksjonene på gløggen som ble testens taper med sitt terningkast én.

Tomtegløgg best i test Gløggen som falt best i smak totalt sett, ble det gode gamle tomtegløgget, som selges i de fleste dagligvarebutikker.

Kanskje har dette med tradisjon og forventning å gjøre, noe som kan være tilfellet med produkter man har et langvarig forhold til, ifølge matforsker Valérie Lengard Almli. Dette kan nemlig påvirke våre meninger om hva som smaker «riktig».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer