AFP-pensjonisten Nils (65) taper tusener på å jobbe: - Helt ubegripelig, og dypt urettferdig

Nils Evanger tjente 238 kroner over toleransebeløpet - og ble trukket 7369 kroner i pensjon.

OPPGITT: Nils Evanger liker å holde kontakten med sin tidligere arbeidsgiver selv om han er gått av med AFP. -  Når man er frisk, er det ålreit å kunne jobbe litt. Men det dessverre skal ikke mye til før man tjener for mye, og blir straffet for det, sier han. Foto: Jaques Hvistendahl.
OPPGITT: Nils Evanger liker å holde kontakten med sin tidligere arbeidsgiver selv om han er gått av med AFP. - Når man er frisk, er det ålreit å kunne jobbe litt. Men det dessverre skal ikke mye til før man tjener for mye, og blir straffet for det, sier han. Foto: Jaques Hvistendahl. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Helt ubegripelig, og dypt urettferdig, mener 65-åringen.

- Jeg var fullstendig klar over at man som AFP-pensjonist ikke har lov til å tjene mer enn 15000 kroner i året, og hadde lagt meg på et beløp litt under dette for 2014, sier Evanger.

Men fordi lønna ble utbetalt i flere omganger, hadde han ikke helt oversikten. Og da feriepengene fra året før ble regnet med, ble toleransebeløpet oversteget.

Allerede abonnent? Logg inn

Våre beste tilbud!

Dagbladet Pluss

Mer å snakke om

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer