Agurken: Den kalde, friske, søte og sprø smaken av sommer

Plutselig kom sommeren rekende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere matsaker på db.no/mat

«En svale gjør ingen sommer, det gjør heller ikke én fin dag», skrev Aristoteles.

Hva ville den greske filosofen ha sagt om den norske sommeren? Om flokkene med svaler som danser rundt hushjørnene, uten en eneste fin dag i sikte?

Om evige, dager, lyse netter, elleve grader og vind fra nordvest, plutselige utbrudd av regn, akkurat når det så ut til å lysne?

Om et bereist folk som på alvor mener at dette er det beste stedet å være, i hele den vide verden?

Hanen legger seg Hanen Lars tar det hele svært personlig.

Hver morgen står han opp som vanlig klokka fem, han galer og galer inntil klokka har passert sju.

Så går han inn og legger seg, i protest mot sommerkulda, mens hønene blir stående og kakle, usikre på om de får lov til å vandre rundt på egen hånd.

Bom stille I drivhuset - hvor vi i pinsen plantet alle slags deilige vekster - har livet stått bom stille.

Fennikelen er bare tynne fjoner, salatbladene er på størrelse med ospeløv, ferskenene er små, harde kart.

Det er agurktid uten agurk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer