Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Airbnb

Airbnb innfører restriksjoner i Barcelona: - En vits

Turistskatt og kun en av gangen. 

IKKE LIKE ENKELT: Det amerikanske selskapet innfører endringer som vil tre i kraft i mai. Foto: NTB Scanpix 
IKKE LIKE ENKELT: Det amerikanske selskapet innfører endringer som vil tre i kraft i mai. Foto: NTB Scanpix  Vis mer

Boligeiere i sentrum av Barcelona vil framover kun ha mulighet til å leie ut ett sted via Airbnb, opplyser det amerikanske selskapet.

Regelendringen trer i kraft i mai. I tillegg til en begrensing for utleiere i sentrum av byen, må reisende automatisk betale en turistskatt idet de leier en leilighet eller et hus, opplyser det amerikanske utleienettstedet tirsdag.

Airbnb opplyser at lignende tiltak andre steder har betydd at selskapet har hentet inn over 170 millioner euro i skatter og avgifter, som de har betalt videre til lokale myndigheter.

LES OGSÅ: Slik vil den norske regjeringen temme Uber og Airbnb.

Agusti Colom, som er turistsjef i Barcelonas bystyre, beskriver tiltaket som «en vits». Han ber selskapet respektere loven, og slutte å tillate at overnattingssteder som mangler de nødvendige tillatelsene kan legges ut på nettsiden.

Bystyret i Barcelona vedtok i november å ilegge utleienettstedene Airbnb og HomeAway bøter på 5,5 millioner kroner hver, på grunn av markedsføring av utleiesteder som manglet tillatelser til å huse turister.

Den spanske storbyen opplever en stor vekst i antall tilreisende turister, noe som blant annet har ført til kraftig vekst i utleieprisene for innbyggerne.

I går formiddag mottok finansminister Siv Jensen en ekspertutredning som vil at utleiere skal betale mer skatt. I den anledning innrømmet hun at hun selv har leid seg overnattingsplass gjennom utleiegiganten.

- Jeg har gjort det en gang i utlandet, sier hun.

- Hvordan var den opplevelsen? spurte Dagbladet.

- Min opplevelse var veldig god.

- Vil du gjøre det igjen?

- Tja. Jeg er ikke fremmed for dette, og skjønner at det er et godt alternativ, men det jeg er opptatt av som finansminister er at aktører som deltar i markedet skal mest mulig likebehandles og at det, all den tid det vokser fram nye bedrifter, er sånn at også de skal betale skatt, sier hun.

(NTB/Dagbladet)

«VI AKSEPTERER»: Airbnb kom med et politisk budskap under reklamefilmen deres som ble sendt under årets Super Bowl. Video: Airbnb Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling