Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Akkurat nå er dette Norges mest eksklusive snøflekk

- Det er nesten for stor pågang på oss.

800 METER: - Akkurat nå er dette den eneste snøflekken med en heis i gang nord for Alpene, sier kommunikasjon- og markedsansvarlig for alpinanleggene på Hafjell og Kvitfjell, Christian Bråtebekken, til Dagbladet. Foto: CHRISTIAN BRÅTEBREKKEN
800 METER: - Akkurat nå er dette den eneste snøflekken med en heis i gang nord for Alpene, sier kommunikasjon- og markedsansvarlig for alpinanleggene på Hafjell og Kvitfjell, Christian Bråtebekken, til Dagbladet. Foto: CHRISTIAN BRÅTEBREKKEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): - Akkurat nå er dette den eneste snøflekken med en heis i gang nord for Alpene, sier kommunikasjon- og markedsansvarlig for alpinanleggene på Hafjell og Kvitfjell, Christian Bråtebekken, til Dagbladet.

Anlegget i Kvitfjell har satt inn alt det har av ressurser på å produsere snø når det har vært forholdt til det.

Siden sist helg har de som eneste anlegg hatt 800 meter bakke åpent hver dag, og pågangen er stor, forteller han.

- Vi skulle ønske at flere anlegg var oppe allerede. Det er nesten for stor pågang på oss. Vi er ofte heldige med været så tidlig på sesongen, men det gjør også at pågangen blir ekstrem, sier Bråtebekken.

NB: Dagbladet skrev først at Kvitfjell var den mest eksklusive snøflekken i Nord-Europa. Noen oppmerksomme lesere har påpekt at det er flere steder med åpne bakker i Sverige. Det kjøres også verdenscup i Levi i Finland i helgen. Men Kvitfjell var i dag eneste åpne bakke i Norge.

Åpner til helga Forrige lørdag og søndag var anleggene i Aurdal i Valdres, Gol på Golsfjellet og Kvitfjell helgeåpne.

GRØNNE JORDER: Nede i dalbunnen er jordene fortsatt grønne. Foto: CHRISTIAN BRÅTEBREKKEN
GRØNNE JORDER: Nede i dalbunnen er jordene fortsatt grønne. Foto: CHRISTIAN BRÅTEBREKKEN Vis mer

- Det er enda flere som åpner til helga, sier redaktør for Skiinfo.no Eirik Aspaas, til Dagbladet.

Været har vært ustabilt denne uka, men noen av skisentrene har hatt både snø og minusgrader.

Her er det mulig å leke seg i bakkene i helga:

• Geilo
• Skeikampen
• Kvitfjell
• Storefjell - Gol
• Aurdal - Valdres
• Gålå

Det betyr at seks av de totalt rundt 200 anleggene registrert hos Alpinanleggenes landforening (ALF), om du regner med stort og smått, så langt har helgeåpent.

Trangt i løypa Både landslag, skoler og klubber har denne uka rettet blikket mot anlegget i Gudbrandsdalen, forteller Bråtebekken.

I tillegg til at det er stukket opp tre løyper for kvinnenes E-cuplag og elever fra toppidrettsgymnaset, og at kvinnelandslaget i hopp også trener i bakken, er anlegget i Kvitfjell åpent for deg og meg:

POPULÆR SNØ: Både landslag, skoler og klubber har denne uka rettet blikket mot anlegget i Gudbrandsdalen. Foto: CHRISTIAN BRÅTEBREKKEN
POPULÆR SNØ: Både landslag, skoler og klubber har denne uka rettet blikket mot anlegget i Gudbrandsdalen. Foto: CHRISTIAN BRÅTEBREKKEN Vis mer

- Vi har stadig noen som kommer for å stå på ski. Vi har også satt opp noen elementer for dem som vil hoppe og «jibbe», sier han.

Nå i helga flyttes så mye som mulig av treningsaktiviteten til morgen og kveld, men det blir trangt informerer markedssjefen:

- Det kommer til å bli trangt i bakken. Til helga åpner vi mer enn halve bakken til bruk for vanlige skikjørere. Vi vil at folk skal komme, men folk må være klar over at det er ekstremt mye folk i bakken.

- God sesongstart Ingen av anleggene i Norge åpner alle bakkene. I morgen har Geilo, som Kvitfjell, én bakke åpen for skikjøring.

- Du får ikke den store skiopplevelsen ennå. Det er fortsatt tidlig, sier Eirik Aspaas i Skiinfo.

At bakkene åpner på denne tiden av året er veldig bra, fortsetter han.

- Dette er en god start på sesongen, og mye bedre enn i fjor. Får vi minusgrader nå kan skianleggene kjøre snøkanonene så vi får et godt grunnlag i bakkene resten av sesongen.

- Jeg ser for meg at vi får vi et rush neste helg, og at det blir den ordentlige åpningshelga. Det er meldt minusgrader de neste åtte dagene flere steder, sier redaktøren.

Ski-vakuum Aspaas har absolutt tro på at det er duket for en god alpinsesong:  

- Alt er klart. Det er litt vakuum akkurat nå. Alle sitter stille og venter på at det skal bli kaldt over en lengre periode så de får startet snøkanonene, sier han.

Skiinfo har også en egen oversikt over åpningstiden for de ulike anleggene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!