Aktiviteter som redder bursdagen

Vanskelig å finne leker til bursdagen? Da kan vi hjelpe deg.

BURSDAG ER BEST: Det kan nok alle barn være enig i, men de voksne synes noen ganger det er vanskelig å finne gode aktiviteter til den store dagen. Foto: Istockphoto
BURSDAG ER BEST: Det kan nok alle barn være enig i, men de voksne synes noen ganger det er vanskelig å finne gode aktiviteter til den store dagen. Foto: Istockphoto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det aller viktigste er at leken er enkel nok til at alle kan være med, og at barna har det gøy, sier forfatter Stein M. Eriksen.

Han har skrevet boken "1001 leker- ideer til fysisk aktivitet". Eriksen har selv barn, og har selv hatt utfordringer med å finne passende aktiviteter som barna kan ha det moro med på bursdagen.

- 1001 leker ble laget for alle som skal tilrettelegge for fysisk aktivitet, men spesielt for de med liten erfaring eller kompetanse som skal tilrettelegge for fysisk aktivitet for barn og unge. Hvis boka kan være et verktøy for dem, blant annet for å gi barn og unge et positivt forhold til fysisk aktivitet og inspirasjon og ideer til fri lek er et viktig mål nådd, sier Eriksen

Klassikerne funker alltid Han mener enkle leker med lite innledende forklaringer som barna raskt kan komme i gang med er en fordel, klassikerne fungerer best stort sett hver gang.

- Vi har selv hatt skattejakter, danseleker og stafetter når vi har arrangert bursdagsselskap for barna. Det er også morsomt når barna selv overtar leken, og bygger videre på den, sier Eriksen som legger til at den frie leken har blitt mindre viktig nå enn tidligere, noe som etter hans mening er veldig synd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer