Albania er årets mest aktuelle reisenyhet for nordmenn

I den tidligere kommuniststaten får du en øl til 12 kroner.

NYTT REISEMÅL: I mange år var Albania et fattig og lukket kommunistland. Privat bilkjøring var forbudt inntil 1991. Fortsatt kan du møte hest og kjerre, selv på hovedveiene. Legg merke til frukt- og grønnsaksutsalget: Her er alt økologisk dyrket og smaker helt annerledes enn vi er vant til i Norge. Foto: EIVIND PEDERSEN
NYTT REISEMÅL: I mange år var Albania et fattig og lukket kommunistland. Privat bilkjøring var forbudt inntil 1991. Fortsatt kan du møte hest og kjerre, selv på hovedveiene. Legg merke til frukt- og grønnsaksutsalget: Her er alt økologisk dyrket og smaker helt annerledes enn vi er vant til i Norge. Foto: EIVIND PEDERSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Kina, Bhutan og Albania er blant de heteste av de ferske reisemålene som presenteres på årets utgave av Reiselivsmessen på Telenor arena.

Til helga står cirka 600 firmaer klare til å gi deg informasjon, tilbud og innsikt i destinasjoner over hele kloden.

Kinas ambassade og turistkontor står nå på utstillerlista for aller første gang.

Forholdet mellom Norge og Kina har vært kjølig etter at systemkritikeren Liu Xiaobo i 2010 fikk Nobels fredspris.

- Kina har aldri tidligere vært representert på messen. Det er flott å konstatere at kineserne synes at det norske markedet er så spennende at Kina er godt representert, sier prosjektdirektør Merethe Falch.

Kvote-turist På messa kan du også finne ut mer om hvordan du kommer deg på feriereise til den vesle kongedømmet Bhutan i Himalaya.

For å komme dit, må du søke visum på et tidspunkt når det er ledig kvoteplass.

Landets innbyggere er pålagt å gå i nasjonaldrakter når de befinner seg på offentlige steder. Det hele fortoner seg som et levende folkemuseum.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer