Alkoholen ødelegger jula for barna

- Det er vondt å vite at mange barn gruer seg til jul fordi de forbinder den med fyll, sier Camilla Stoltenberg.

ANSVAR: -  Vi har alle et ansvar for å gjøre hverandre oppmerksomme på hvordan vårt alkoholforbruk kan påvirke andre, mener folkehelsedirektør Camilla Stoltenberg. Vi må våge å snakke med hverandre om det, påpeker hun. -  Hva med å begynne i dag med å snakke tydeligere om alkoholbruk med barna eller andre vi skal være sammen med? Det er en god begynnelse. Foto: JACQUES HVISTENDAHL
ANSVAR: - Vi har alle et ansvar for å gjøre hverandre oppmerksomme på hvordan vårt alkoholforbruk kan påvirke andre, mener folkehelsedirektør Camilla Stoltenberg. Vi må våge å snakke med hverandre om det, påpeker hun. - Hva med å begynne i dag med å snakke tydeligere om alkoholbruk med barna eller andre vi skal være sammen med? Det er en god begynnelse. Foto: JACQUES HVISTENDAHL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Én av ti voksne nordmenn skulle ønske foreldrene hadde drukket mindre i oppveksten, viser en fersk undersøkelse Ipsos MMI har utført på vegne av alkovettorganisasjonen AV-OG-TIL. Mange sliter med vanskelige minner på grunn av alkohol.

- Dette viser at tiden er moden for en refleksjon og debatt om hvilke holdninger vi vil ha til alkoholbruken vår. På cirka 20 år har forbruket i Norge økt med rundt 40 prosent, sier Stoltenberg, direktør i Nasjonalt folkehelseinstitutt.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer