- Alle bestemødre lager horepasta, ikke bare min

Det går mange historier om «pasta alla puttanesca».

ENKELT : «Pasta puttanesca» eller horepasta er en populær rett i Sør-Italia. -Den klassiske tomatsausen, oliven og kapers er nok. Du trenger ikke ost engang på denne retten, sier kokebokforfatter Mariangela di Fiore. Foto: VESLEMØY VRÅSKAR
ENKELT : «Pasta puttanesca» eller horepasta er en populær rett i Sør-Italia. -Den klassiske tomatsausen, oliven og kapers er nok. Du trenger ikke ost engang på denne retten, sier kokebokforfatter Mariangela di Fiore. Foto: VESLEMØY VRÅSKAR Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere matsaker på db.no/mat

(Dagbladet): - Det er helt sant. Retten heter horepasta.

Alle bestemødre lager horepasta, ikke bare min, sier Mariangela di Fiore, aktuell med kokeboka «Min italienske bestemors kjøkken».

Det går mange historier om opprinnelsen til horepasta - eller «pasta alla puttanesca».

Kanskje var det dette de prostituerte spiste «mellom slagene» i bordellene. Kanskje har retten fått navn etter det fargerike undertøyet de prostituerte jentene tok på for å tiltrekke seg kunder.

- Det kan være undertøyet. Rødt som i tomatene, svart som i olivenene, grønt som i bladpersillen og gråbrunt som i kapersene, sier Mariangela, som har norsk mor og italiensk far.

I boka bringer hun sør-italienske retter fra gata, fra de rikes og fra de fattiges bord. Hun deler også oppskrifter på festmat og julemat. At Napoli ligger ved havet, merker man på oppskriftene.

Her finner du alt fra sjømatrisotto til spagetti med hjerteskjell, bacalao og parmesangratinerte blåskjell.

Napoli-somre Di Fiore vokste opp i Norge, men tilbrakte hver sommer hos besteforeldrene i Napoli. Som voksen har hun bodd flere år i Italia.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer