Vis mer

Alle hjerter gleder seg når disse står på bordet

Gikk du glipp av vaffeldagen denne uka? Ta det igjen i dag.

(Allers): Alle liker vafler. Duften og smaken av de nystekte hjertene gir godfølelse langt inne i magen! Det finnes utallige oppskrifter og variasjoner - noe som vitner om vaflenes popularitet. Pisk sammen en røre og server deilige vafler eller lapper til alle rundt deg!

Vafler med søtt (10-12 plater)

Noen liker syltetøy, andre brunost. Her er vafler med is, karamellsaus og bringebær i sukkerlake!

3 egg
2 ss sukker
4 dl hvetemel
½ ts bakepulver
½ ts salt
½ ts kardemomme
5 dl helmelk
3-4 ss smør

Karamellsaus:
1 dl kremfløte
1 dl mørk sirup
1 ss smør
2 dl grovhakkede
valnøtter

Bringebær i lake:
1 dl vann
1 dl sukker
400 g dypfryste bær

1. Pisk egg og sukker sammen. Tilsett hvetemel, bakepulver, salt og kardemomme. Spe med melk. La gjerne røren svelle en ½ times tid.

VAFLER MED SØTT: Server gjerne vafler med is, hjemmelaget karamellsaus og bringebær i sukkerlake. Foto: ALL OVER PRESS
VAFLER MED SØTT: Server gjerne vafler med is, hjemmelaget karamellsaus og bringebær i sukkerlake. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer

2. Tilsett smeltet, avkjølt smør

3. Stek vaflene gylne i varmt vaffeljern. Server dem nystekte.

4. Varm fløte og sirup i en kjele under omrøring.  La ­sausen koke i ca. 7 minutter. Ta kjelen av ­varmen og tilsett smør og bland i nøtter.

5. Kok vann og sukker i ca. 2 minutter. Legg i ­bringebær. Kok opp. Ta kjelen av varmen og la det avkjøles.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sprø vafler med 3 ulike tilbehør, men uten egg! (12-14 stk.)

Vafler med ostekrem, sjokoladesaus og bær er bare til å nyte! Ved å tilsette vann med kullsyre blir vafler, pletter og ­pannekaker litt ekstra porøse og sprø.

• 50 g smør
• 4 dl kremfløte
• 4 dl hvetemel
• 1 ts bakepulver
• 1 klype salt
• 2 ½ dl vann med kullsyre (Farris, Bris)

Ostekrem:
• 1 ½ dl kremfløte
• 200 g kremost for baking, myk kremost naturell
• 1 ts vaniljesukker

Bringebærsaus:
• 5 dl bringebær
• 1 dl melis

Sjokoladesaus:
• 1 ½ dl kremfløte
• ¾ dl kakao
• ¾ dl sukker
• 2 ts smør

1. Lag ostekremen. Pisk fløten lett. Rør den i osten litt av gangen, og rør kremen glatt. Smak til med vaniljesukker.

2. Mos bringebær gjennom en sil og press saften igjennom med baksiden av en skje. Smak pureen til med melis.

3. Lag sjokoladesaus. Bland fløte, kakao og sukker i en kjele. Kok opp under omrøring. Ta kjelen av varmen og tilsett smøret. Rør om til det smelter. La sausen avkjøles.

SPRØ VAFLER MED 3 TILBEHØR: Er du allergisk mot egg? Disse er uten! Foto: ALL OVER PRESS
SPRØ VAFLER MED 3 TILBEHØR: Er du allergisk mot egg? Disse er uten! Foto: ALL OVER PRESS Vis mer

4. Smelt smør til vaflene og la det avkjøles.

5. Pisk fløte i en bolle. Sikt i mel, bakepulver og salt. Tilsett vann og rør røren glatt. Vend til slutt i avkjølt smør.

6. Varm et vaffeljern og stek vaflene gyllenbrune. Server dem nystekte sammen med tilbehøret.
 

Rislapper (10-15 stk.)

Rester av risengrynsgrøt er supert å bruke til lapper.

• 4 dl risengrynsgrøt
• 2 egg
• 1 ½-2 dl hvetemel
• ½ ts vaniljesukker
• ½ ts kardemomme

1. Bland eggene i grøten. Tilsett hvetemel og vaniljesukker og rør godt om. Rør i kardemomme.

2. La røren svelle en halv time.

3. Stek lapper på middels sterk varme i panne. En spiseskje røre er passe pr. lapp.

4. Server lappene nystekte med syltetøy og gjerne noen friske bær.

RISLAPPER: Et godt alternativ til vaflene! Foto: ALL OVER PRESS
RISLAPPER: Et godt alternativ til vaflene! Foto: ALL OVER PRESS Vis mer