Alle oppskriftene du trenger denne uka

Jo oftere du prøver noe nytt, desto bedre.

OPPSKRIFT PÅ OVNSBAKT ØRRET: Denne måten å bake ørreten på er nesten magisk... Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ OVNSBAKT ØRRET: Denne måten å bake ørreten på er nesten magisk... Foto: Erik HannemannVis mer

Det er ikke lenge siden jeg ble spurt om å lage en ukemeny for småbarnsforeldre. Det er nesten er fornærmelse. Alle ukemenyene kan jo spises av småbarn og foreldre! Kanskje må man gjøre noen justeringer her og der, men slik vil det vel alltid være?

Og min erfaring er at jo tidligere, og jo oftere, man utsetter barn (og voksne) for "noe nytt" - desto bedre. Plutselig er det ikke nytt lenger.

Her kommer nok en ukemeny som passer til alle!

Mandag: Linsesuppe Vi begynner uka med linsesuppe. Denne linsesuppa gir deg en varm og deilig følelse på grunn av alle krydderne; spisskum, chili, gurkemeie, koriander...

Oppskriften er skrevet av Jane, vår gjesteblogger.

Tirsdag: Ovnsbakt laks eller ørret Denne oppskriften på ovnsbakt ørret (eller laks) har den fordelen at sausen er integrert. Så når du tar fisken ut av ovnen, er maten ferdig - og du rekker kanskje å rydde opp og lage en liten, deilig potetpannekake til.

Onsdag: Kylling med potetmos Denne har etter hvert blitt en klassiker på Klikk. Kyllingen serveres med potetmos og masse knasende brekkbønner. Du kan selvsagt gjøre potetmosen mer spennende på denne måten om du har tid, lyst og overskudd.


Torsdag: Ørret med rømmesaus Å lage rømmesaus krever ikke spesielt mye av deg, men husk at den sprekker lett når den varmes opp. Rør den raskt ut i panna og servér straks! Til denne enkle fiskeretten er det godt med en frisk agurksalat. Her kan du gjerne koke noen mandelpoteter også.


Fredag: Tebriks, scones og skagenrøre På fredagene hadde vi alltid rundstykker og godt pålegg. Veldig ofte hadde vi tebriks - de vet jeg nå hvordan du lager og de blir enda bedre jeg husker dem (og det sier vel i grunnen alt om dem). Oppskriften nedenfor er med fyll, men det kan du droppe. Jeg legger for sikkerhets skyld ut en herlig oppskrift på scones med spelt også.

'Du kan slippe billig unna med å kjøpe ferdig pålegg i butikken, men jeg vil sterkt anbefale å lage et herlig, lite utropstegn, nærmere bestemt skagenrøre - med reker og krepsehaler.


Lørdag: Empanadas På lørdag fylles stua med duften av gode krydder. Vi skal til Sør-Amerika og spise empanadas! De kan gjerne lages i forveien og bare varmes i ovnen, med litt ost som smelter fristende og lekkert, kanskje?

Søndag: Finnbiff Vi skal hjem til en i trygg havn. Finnbiff står nok en gang på menyen - kanskje for siste gang denne vinteren. Hos meg får finnbiff følge av de hysterisk gode hasselbackpotetene denne gangen. Jeg lover suksess med dem!

Ha en velsmakende uke!

Les også:
De beste potetoppskriftene
Aioli lager du enkelt på denne måten
Her er vinneren av sjokoladekonkurransen
Slik blir finnbiff morsomt på denne måten

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.