TRE BILER - EN VINNER: Autofil gledet seg stort til å teste luksusbilene Volvo XC60, BMW X3 og Tesla Model X mot hverandre. De er svært forskjellige, og testen ga til slutt en klar vinner. Alle foto: Jamieson Pothecary
TRE BILER - EN VINNER: Autofil gledet seg stort til å teste luksusbilene Volvo XC60, BMW X3 og Tesla Model X mot hverandre. De er svært forskjellige, og testen ga til slutt en klar vinner. Alle foto: Jamieson PothecaryVis mer

Alle tre er sikleobjekter, men det er én klar vinner i testen av luksusbiler

De koster det samme, men er helt ulike. En går på diesel, en går på bensin og strøm og en går på ren elektrisitet. Alle er sikleobjekter. Hvilken du velger avhenger trolig av status og hva du vil bli sett i. Men hvilken er egentlig best?

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Styresmaktene rundt om i verden bedriver morsomme øvelser. Elbilen er fremtiden og i mellomtiden varsles det om både belønning og pisk. Gjerne belønning først og pisk etterpå. Det er ikke lett å vite om det svir eller når det vil gjøre det.

Får dieselbiler lov å kjøre i byen? Får hybridene? Får i det hele tatt elbilene lov? Øker avgiftene på fossilbilene? Hvor mye? Når betaler elbiler merverdiavgift? Hvor lenge får de være i kollektivfeltet? Hvor dyrt blir det å lade i fremtiden? Blir det like dyrt som bensin?

Når politikerne sier hopp, hopper vi. Derfor selges det over 20 prosent elbiler i dag, samtidig som tradisjonelle bensin- og dieselbiler for første gang i historien står for mindre enn halvparten av salget.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn