Alle tror de er smarte som vil skaffe seg nytt pass akkurat på denne datoen

- Glem det, sier politiet

I KØ FOR PASS: Fredag 26. mai kommer til å bli årets lengste passmareritt ved flere av landets passkontorer. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
I KØ FOR PASS: Fredag 26. mai kommer til å bli årets lengste passmareritt ved flere av landets passkontorer. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MOLDE (Dagbladet): Ansatte ved mange av landets politistasjoner og lensmannskontor over hele landet gruer seg allerede: Til årets store passrush.Siste halvdel av mai og hele juni er den suverene høytida for pass-søkerne. Og det er én spesiell dato som utmerker seg i år.

Den verste dagen

- Inneklemte hverdager med skolefri er dager der «alle» skal være lure å skaffe seg pass uten å ta seg fri fra jobb. I mai i år er det bare én slik dato. Med Kristi Himmelfartsdag torsdag 25. mai venter vi storinnrykk av pass-søkere fredag den 26. Med mindre du har lyst til å bruke opp hele fridagen på venterommet på en politistasjon så er det smart å unngå denne datoen. Vi advarer rett og slett mot å søke pass denne dagen, sier førstekonsulent Britt Eli Kjøl i Møre og Romsdal Politidistrikt. Som passansvarlig ved politistasjon i Molde vet hun mye om hva som venter.Også de to dagene før og etter 17. mai kan bli tøffe for dem som ikke liker seg i passkøer.

– Det er det samme som skjer hvert år. Folk venter for lenge før de søker nytt pass og når ferien nærmer seg så blir det lange køer ved passkontorene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer