Alt ved Karina er kvinnelig - unntatt DNA-et

Hun fikk ikke pupper og mensen. Først da hun var 20 år gammel, fikk Karina Nilsen sjokkbeskjeden om at hun har samme kromosomsammensetning som menn.

SJELDENT SYNDROM: Det finnes ikke noe register over hvor mange i Norge som deler Karina Nilsens tilstand, men det er ikke mange. Foto: Torun Støbakk/Dagbladet.
SJELDENT SYNDROM: Det finnes ikke noe register over hvor mange i Norge som deler Karina Nilsens tilstand, men det er ikke mange. Foto: Torun Støbakk/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Rundt henne begynte venninnene å få pupper, bredere hofter, og menstruasjon. Hos Karina Nilsen (25) fra Halsa i Nordland, skjedde det ingenting.I mange år løy hun til både familie og venner fordi hun syntes det var flaut at hun ikke kom i puberteten.- Jeg var veldig usikker veldig lenge. Klassevenninnene fikk pupper og mensen. Jeg løy til alle, inkludert min egen mor, om at jeg hadde mensen, og kjøpte til og med tamponger i butikken for å «fake» det, minnes 25-åringen.I dag har mensen kommet - men bare ved hjelp av legevitenskapen.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer