Du leser nå Dagbladet Pluss

Amalie (14) har kjempet mot kreft det meste av livet. - Å overleve har også sin pris

Amalie har kjempet seg gjennom tre tøffe runder med kreft. Nå betaler 14-åringen prisen for å overleve.

TRE GANGER: Amalie
Rongved har vært kreftsyk tre ganger.
Hun håper at hennes sterke historie vil
få flere til å forstå at senskader er prisen
mange må betale for å overleve kreft. Hun tappes ofte helt for krefter. Foto: Svend Aage Madsen og privat
TRE GANGER: Amalie Rongved har vært kreftsyk tre ganger. Hun håper at hennes sterke historie vil få flere til å forstå at senskader er prisen mange må betale for å overleve kreft. Hun tappes ofte helt for krefter. Foto: Svend Aage Madsen og privatVis mer

Amalie Rongved (14) fra Hjelmås i Lindås kommune utenfor Bergen har mistet mye av sin barndom. Hun har nemlig tilbrakt det meste av livet på sykehus, etter at hun fikk kreft som 5-åring.

Selv om kroppen i dag er fri for kreft, venter hun fremdeles på at legene skal erklære henne frisk.

- Jeg vet at jeg er heldig som er i live. Samtidig er det viktig for meg å få folk til å forstå at også det å overleve har sin pris, sier Amalie.

9.-klassingen vil at det skal snakkes mer om senskadene som ofte rammer ungdom etter kampen mot kreften. Men hun forventer ikke at alle vil forstå hvordan hun og andre overlevere har det.

- Innimellom sliter jeg nok mer enn jeg har lyst til å innrømme. Tilstanden kalles fatigue, og gjør at jeg har mye fravær og problemer med å følge med på skolen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.