- Amerikanske cruise-turister kan ikke få nok av Norge

Og på Disney-cruise er barna i sentrum.

Her kan du ta vannsklie som går utenfor selve skipssiden på Disney Magic.                                                        Foto: Disney Magic
Her kan du ta vannsklie som går utenfor selve skipssiden på Disney Magic.                                                        Foto: Disney MagicVis mer

Glem det du trodde om at cruise ikke er barnevennlig. For når har leserne av Condé Nast Traveler kåret familievennlige Disney Cruise til årets beste cruiserederi. Dermed slår familiecruisene ut de tradisjonelle cruisene med kun middelaldrede passasjerer om bord.

De to siste årene har rederiet også seilt til Norge. Og da animasjonsfilmen "Frost" ble lansert, med sterk sceneinspirasjon fra Norge, ble det laget egne aktiviteter i land som var knyttet til scener fra filmen. Både rundt vikinger, stavkirker og naturopplevelser.

Drømmen om Norge

- De amerikanske gjestene kan ikke få nok av den norske naturen. De elsker den, sier Nathalie Bailey, cruisedirektør i Disney.

Danser med Micke Mus: Norske Jorid Søvik fikk prøve seg som Mickes dansepartner. Foto: Odd Roar Lange/Thetravelinspector
Danser med Micke Mus: Norske Jorid Søvik fikk prøve seg som Mickes dansepartner.
Foto: Odd Roar Lange/Thetravelinspector Vis mer

Disney har har flere ulike cruise til Norge i 2017. Ett av dem, et åttedagers cruise starter 4. juni i København. Og skal innom Stavanger, Ålesund. Geiranger og Bergen før retur til Danmark.

Den 28. juni starter et annet cruise som innbefatter norske fjorder. Det starter i Dover og går via Stavanger og Ålesund, deretter via to stopp på Island og tilbake til Storbritannia.
Disney Magic, som skal brukes på disse seilasene, har store leke- og læreområder for barn. Og glem det du kjenner fra danskebåter og andre cruiseskip. Her er familieopplevelser, - revyer, -kino og -restauranter på plass. Og servitørene har sine faste familier de skal servere, slik at de vet om barnet ditt liker fisk, vil ha ketchup på alle middager - eller elsker sushi. Både om bord og i land er det egne barne- og familieaktiviteter.

Kvalitet

-Hva tror du er årsaken til at Disney vinner en slik kåring, daglig leder i Cruise Norway, Sandra Diana Bratland??

- D
isney Cruises leverer ypperste kvalitet i alle ledd både om bord og i land og det er ikke overraskende at de kommer først på Condé Nast Traveler sin liste for store cruise skip og nummer to på listen over medium størrelse skip. Det er leserne selv om rangerer og en slik anerkjennelse sender gode signaler til andre lesere og til bransjen.

-Hva er fremtiden for slike familiecruise?

- Før i tiden var cruise gjerne forbeholdt de rike og eldre. De med mye penger og mye fritid, men slik er det ikke lenger. Cruise er blitt allemannseie, noe som også inkluderer familier.

- Når det er sagt så leverer Disney langt fra billigcruise. Og det er heller ikke som mange kanskje tror, en litt glorete versjon av Disneyland. Disneycruises er stil og eleganse, men samtidig familievennlig. Og cruisene er langt fra kun for familier. Om bord har de egne avdelinger som kun er forbeholdt voksne så det er fullt mulig å nyte et Disneycruise uten å bli overveldet av verken Disneyteamet om bord eller av barnefamilier, sier Bratland.

-Finnes det andre populære nisje-cruise i Norge ?

- Vintercruise til Norge har blitt populært. Dette er betegnelsen på cruise som seiler langs Norskekysten om vinteren, forholdsvis i februar og mars.

Her ser vi lite familier, mest middelaldrende par som ønsker en once-in-a-lifetime opplevelse. Det er håpet om å se det spektakulære nordlyset som trekker mest, men typiske vinteraktiviteter så som hundesledekjøring og besøk på ishotellet i Alta er også uhyre populære utflukter. I 2017 kommer Aida Cruise på sitt første vintercruise og et blir spennende å se om dette er yngre passasjerer og eventuelt med familier om bord, avslutter Sandra Diana Bratland.

PS: Det norske elvecruiserederiet Viking River Cruise kom på andreplass i cruisekåringen i klassen for elveskip, mens rederiet Seadream Cruise Line, eid av Atle Brynestad ble nummer fem i klassen for små cruiseskip.

SE NORSKE SYNNØVE LÆRE DISNEYPASSASJERENE NORSKE ORD OG FRASER.