SPANSKE FRISTELSER: Iskald rosévin, lokale oster, skinker, marmelade og oliven med en himmelsk utsikt – de lokale varene er til å spise opp. Foto: Ronny Frimann / Magasinet Reiselyst
SPANSKE FRISTELSER: Iskald rosévin, lokale oster, skinker, marmelade og oliven med en himmelsk utsikt – de lokale varene er til å spise opp. Foto: Ronny Frimann / Magasinet ReiselystVis mer

Spania

Andalucias hvite landsbyer

Vin, skinke, ost, marmelade og olivenolje – smaken av Andalucias berømte hvite landsbyer går mange århundrer tilbake i tid og er like god i dag.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Helt siden lenge før maurerne satte sitt preg på Andalucia og de hvite landsbyene oppe i fjellene, var dette dramatisk vakre området mellom Marbella og Cádiz et rikholdig matfat med stor produksjon av olivenolje, appelsinmarmelader, skinke, ost og vin.

En tidsreise

I dag er Andalucia den regionen i verden som produserer mest olivenolje. Landskapet bugner av velfylte appelsintrær, og vinproduksjonen rundt Ronda tar opp konkurransen med mer kjente regioner. Over alt i det frodige landskapet gresser kuer, geiter og sauer som både gir melk til berømte oster, og selv ender på et matfat.

Og så er det byene, da. Majestetiske, hvitkalkede, historiske småbyer, gjerne dramatisk plassert på toppen av en sandsteinsklippe eller gjemt nede mellom en skog av frodige nåletrær.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn