Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Reiseliv

Anne Marit rakk å passere førti før hun reiste til Lanzarote. Så reiste hun tilbake igjen og igjen

Lanzarote er en liten boble i verden, en søt lykkepille som inspirerer.

Lengsel: På kalde, våte dager i Bergen kjenner jeg at lengselen etter solen og de gode energiene på Lanzarote river i meg. Alle foto: NTB Scanpix og Anne Marit Hjelme
Lengsel: På kalde, våte dager i Bergen kjenner jeg at lengselen etter solen og de gode energiene på Lanzarote river i meg. Alle foto: NTB Scanpix og Anne Marit Hjelme Vis mer

Jeg hadde vært på leting i mange år og visste i mitt indre hva jeg var på jakt etter. En atmosfære. Noe estetisk vakkert som inspirerer og som beroliger, en øy omgitt av blått hav, et hvitt hus innhyllet i fred. Lanzarote er et slikt sted for meg.

Lanzarote er en av Kanariøyene utenfor den afrikanske kysten. Øya har vært et kjært turiststed for reiseglade nordmenn gjennom mer enn tredve år, så mange charterturister forbinder både grisefester og ullturer med denne golde vulkanøya. Men ikke jeg.

Jeg skulle passere de førti før jeg satte mine føtter på en kanariøy, og 42 år før jobben første gang brakte meg til Lanzarote. Det ble et møte fylt av kjærlighet.

Jakten på det gode liv

Det er når du minst venter det at gode ting skjer. I årevis hadde jeg fartet rundt i verden på jakt etter mening og skjønnhet, etter et sted der jeg kunne føle meg så hjemme at jeg ville ønske å dra tilbake. Igjen og igjen.

Prøv Pluss for 1 krone

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

1 UKE

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 1 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?