Du leser nå Dagbladet Pluss

Annes vei ut av spiseforstyrrelsen

Anne Ruth følte et press på at hun måtte kose seg ekstra om sommeren. Hun er ikke stolt over måten hun taklet de situasjonene.

MISTET KONTROLLEN: Anne Ruth Benschop klarte ikke at folk oppfordret henne til å spise. - Spiseforstyrrelsen gjorde meg selvopptatt, og jeg hadde ikke kontroll over hva jeg sa eller hvordan jeg oppførte meg.
MISTET KONTROLLEN: Anne Ruth Benschop klarte ikke at folk oppfordret henne til å spise. - Spiseforstyrrelsen gjorde meg selvopptatt, og jeg hadde ikke kontroll over hva jeg sa eller hvordan jeg oppførte meg.Vis mer

- Den verste sommeren kastet jeg mat på dem som prøvde å få meg til å spise. Mye av det jeg sa og gjorde mot familien min da jeg var syk er vanskelig å svelge i ettertid, forteller Anne Ruth Benschop.

- Folk snakker om at ferien skal være ei tid da man lader opp, men det var motsatt for meg.

28-åringen fra Trondheim var tretten år da hun og familien flyttet til Norge fra Nederland. Hun forteller at det å være ny i Norge, uten å kunne språket, var utfordrende og skummelt. I tillegg kom hun i puberteten og merket at kroppen endret seg. Derfor ble det å nekte seg selv mat, overtrene eller kaste opp en metode for å håndtere det hun opplevde som kaos, forteller hun.

- Når jeg hadde det vondt ble det å ikke spise en måte å gjøre psykisk smerte om til noe fysisk. Det var en måte å straffe meg selv, og jeg trodde jeg fortjente det. Jeg tenkte at jeg var feil, og at alt jeg gjorde var feil.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

UT ÅRET*

KUN I SEPTEMBER

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP UT ÅRET*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UT ÅRET* 100 kr ut året. 0,83 kr per dag.

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris måned etter tilbudsperioden (99,-/måned) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE**

PRØV PLUSS

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE** 1 kr for første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr for 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr for 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449,-/6 mnd) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris måned etter tilbudsperioden (99,-/måned) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris uke etter tilbudsperioden (55,-/uke) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Øvrige abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.